35-årig mand idømt fængsel for vold

Profilbillede

Retten i Aarhus har idømt en 35-årig mand et års fængsel for flere forskellige forhold, herunder særligt at have begået flere tilfælde af grov vold over en længere periode mod en bekendt kvinde. Han nægter sig skyldig.

En 35-årig mand blev torsdag idømt et års ubetinget fængsel ved retten i Aarhus, hvor han var tiltalt for en lang række forhold.

Fængselsdommen blev afsagt på baggrund af særligt tre tilfælde af grov vold, som den 35-årige mand havde udøvet mod en kvindelig bekendt.

Voldsepisoderne har fundet sted i perioden fra januar til december 2022 og blev begået på to forskellige adresser i henholdsvis Risskov og Stavtrup. Den nu fængselsdømte 35-årige mand var blandet andet tiltalt for at have slået og sparket kvinden samt have taget kvælertag på hende.

”Det kan altid give nogle naturlige udfordringer i forhold til at få en sag belyst, når volden er foregået inden for hjemmets fire vægge. I denne sag afgav kvinden en særdeles troværdig forklaring, der i øvrigt var understøttet af flere uafhængige henvendelser til politiet ved den seneste episode,” siger anklagerfuldmægtig Lukas Callesen, der har ført sagen i retten på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Blev anholdt i december sidste år

Den 35-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet den 31. december 2022, hvor han udover at blive sigtet for voldsepisoderne også blev sigtet for at modsætte sig sin anholdelse og for at ytre skældsord mod betjentene fra Østjyllands Politi.

Han var ved retten i Aarhus desuden tiltalt for at have begået tyveri fra et supermarked i Aarhus C d. 10 juli 2022, hærværk i form af graffiti mod et andet supermarked på Langenæs d. 1. august 2022 og for flere tilfælde af trusler mod andre personer.

”Alt i alt er jeg meget tilfreds med rettens dom, og jeg er tilfreds med at den af retten udmålte straf ikke lå langt fra anklagemyndighedens påstand,” siger Lukas Callesen,

Ved rettens dom ankede den 35-årige mand på stedet til landsretten. Han blev varetægtsfængslet efter dom, men nægter sig skyldig og kærede ligeledes kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi