Døgnrapporten i Risskov: fredag den 12. november

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 


Specialpatruljen fandt hash, skunk, kontanter og våben

Østjyllands Politis specialpatrulje mødte torsdag aften på baggrund af et tip op på en adresse i den vestlige del af Aarhus, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret stoffer. 

Da betjentene stod foran døren til lejligheden, kunne de lugte hash, og de kunne høre, at nogen puslede rundt derinde. Ingen åbnede dog døren, selvom patruljen gentagne gange bankede på og gav sig til kende, og til sidst åbnede betjentene døren med magt. 

Inde i lejligheden sad en 18-årig mand, der var i færd med at pakke flere poser med hash. Han blev straks anholdt, og under den efterfølgende ransagning fandt politiet flere kilo hash, noget skunk og en del salgsposer. 

Efterforskningen af sagen ledte politiet til en anden nærliggende lejlighed, som den 18-årige har en forbindelse til. Dén lejlighed blev også ransaget, og her fandt politiet en del tusinde kroner i kontanter, en peberspray og en gaspistol. 

Stoffer, våben og kontanter blev beslaglagt, og den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

 

Ældre kvinde svindlet af falsk politibetjent

En 82-årig kvinde fra Aarhus-området anmeldte torsdag, at hun havde været udsat for et svindelnummer og havde mistet en del tusinde kroner. 

Kvinden fortalte, at hun tirsdag var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Han oplyste, at nogen havde oprettet et lån i hendes navn, og at vedkommende havde fået adgang til hendes konto. Derfor skulle hun skynde sig at overføre pengene fra hendes konto til en anden konto, som ”politimanden” gav hende. 

Kvinden lod sig overbevise og overførte af flere omgange en del tusinde kroner til den konto, som hun fik oplyst. Efterfølgende fandt hun ud af, at hun var blevet snydt og anmeldte forholdet. 

Politiet vil aldrig ringe og bede om, at man skal overføre penge til en anden konto eller bede om dine koder, NemID eller lignende. Er du i tvivl om, hvorvidt det er en rigtig politiansat, du har i røret, så bed vedkommende om at oplyse navn og afdeling. Læg på og ring til politiet og spørg efter vedkommende.  

**

 

Koster fra indbrud fundet – kvinde sigtet for hæleri

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 13.51 en anmeldelse om, at der var begået indbrud i et privat hjem på Stevnsvej i Tilst. Beboerne var netop kommet hjem og havde opdaget, at nogen havde brudt ind i deres hus og stjålet noget elektronik.   

En patrulje kørte til stedet og sikrede spor, og den videre efterforskning ledte senere på dagen politiet til en lejlighed i området. 

Under en ransagning af lejligheden fandt betjentene de stjålne genstande. Den 52-årig kvinde, som bor i lejligheden, kunne umiddelbart ikke sættes i forbindelse med selve indbruddet, men hun blev sigtet for hæleri, da hun var i besiddelse af tyvekoster. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmændene til indbruddet.  

**

 

Vagt slået af blomstertyv

En vagt ved Føtex på Mariagervej i Randers NV kontaktede natten til fredag kl. 4.41 politiet og fortalte, at han netop var blevet slået af en tyv, der efterfølgende var stukket af fra stedet. 

Ifølge vagten havde han opdaget en mand, der luskede rundt ude foran butikken bag et hegn, hvor der i åbningstiden bliver solgt juledekorationer og blomster. 

Da vagten råbte manden an, løb han hen til en scooter og forsøgte at køre fra stedet. Vagten fik ham dog standset og tog fat i ham, og ifølge vagten slog manden ham med en knytnæve i siden, hvorefter han truede ham verbalt. 

Det fik vagten til at slippe manden, der stak af på sin scooter. Med sig havde han en blomst, som han havde nået at stjæle. 

En patrulje var hurtigt i området, men det lykkedes ikke at få fat på gerningsmanden. 

På grund af slaget og trusler mod vagten efterforsker Østjyllands Politi nu sagen som et røveri. 

**

 

Unge sigtet for besiddelse af hash

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje patruljerede torsdag aften i Gl. Jennumparken omkring byggeriet ”Myretuen”. 

De civilklædte betjente kunne omkring kl. 21.00 lugte hash fra toilettet, hvor de også kunne høre flere stemmer derindefra. Betjentene åbnede derfor døren til toilettet, hvor fem unge mennesker befandt sig. Der var en tydelig hashrøg på stedet, og alle fem blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og visiteret. 

En 16-årig ung kvinde havde en mindre mængde hash i lommen. De andre havde umiddelbart ikke noget ulovligt på sig, og sigtelserne frafaldt. Den 16-åriges forældre blev underrettet. 

Lidt efter opdagede betjentene en 21-årig mand i samme område, og da han virkede påvirket af hash, blev han også visiteret. Han havde en mindre mængde hash på sig og blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Samme sted senere på aftenen, omkring kl. 23.20, traf patruljen et par unge mænd, som virkede kraftigt påvirket af hash. De forklarede, at de netop havde røget hash, men de havde ikke længere noget på sig. Betjentene fandt da heller ikke nogen stoffer på dem, da de blev visiteret, og sigtelserne mod dem blev derfor droppet. 

**

 

Mænd havde stoffer og peberspray på sig

En borger kontaktede torsdag kl. 20.50 politiet og fortalte, at han havde set fire mistænkelige mænd på Skanderborgvej i Viby, og at den ene havde en kniv på sig. 

En patrulje kørte til stedet, og da mændene så dem, kastede en 24-årig mand en pose fra sig – en pose, der viste sig at indeholde flere salgsposer med kokain. Den 24-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, og alle mændene blev visiteret. 

En anden 24-årig havde en joint og en peberspray på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven. En 30-årig mand i gruppen havde en mindre mængde hash på sig og blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Betjentene fandt dog ingen kniv på mændene eller i området. 

**

 

20-årig havde kokain i lommen

Civilklædte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje opdagede torsdag kl. 16.08 tre unge mænd, der sad i et læskur på Tranekærparken i Risskov. Mændene virkede meget nervøse, da de så politiet, og betjentene besluttede sig derfor for at tage kontakt til dem og visitere dem. 

En 20-årig mand havde en mindre mængde kokain i lommen, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. De to andre mænd havde intet ulovligt på sig. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 6.59 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Holmstruphøjvej i Aarhus V. En 55-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 52-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 8.04 skete der et færdselsuheld på Tomsagervej i Åbyhøj, hvor fire biler var involveret i et harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 10.50 blev en 61-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Langholmvej i Gjerrild ved Grenaa. 

Torsdag kl. 12.35 blev en 46-årig mandlig bilist sigtet for at køre bil i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Norges Allé i Aarhus N. 

Torsdag kl. 12.40 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Harlev J. En grisetransport kom kørende ad motorvejen i sydgående retning, da den 32-årige mandlige fører, formentlig på grund af et punkteret fordæk, mistede herredømmet over lastbilen og påkørte autoværnet. Det medførte, at der blev kastet vragdele og dele af autoværnet ud i vognbanerne i både sydgående og nordgående retning. Der skete ingen skade på hverken chauffør eller dyr, men uheldet gav en del forsinkelser i trafikken, da vognbanerne måtte lukkes af, mens oprydningsarbejdet stod på. 

Torsdag kl. 12.54 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Løvenholmvej i Randers NØ. 

Torsdag kl. 13.31 skete der et færdselsuheld på Sigridsvej i Brabrand. Ifølge en 19-årig mand blev han påkørt af en bil, da han kom kørende på sit el-løbehjul. Bilisten kørte efterfølgende fra stedet. Den 19-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 15.10 skete der et færdselsuheld i krydset Allingkærvej/Oldvej i Alling ved Auning. En 26-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 60-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 26-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 22.20 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Langelandsgade i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vølundsvej i Åbyhøj begået onsdag d. 10/11 mellem kl. 16.30 og kl. 23.00
På Sifsgade i Åbyhøj begået mellem tirsdag d. 9/11 kl. 18.00 og onsdag d. 10/11 kl. 10.00
På Stavnsvej i Tilst begået torsdag d. 11/11 mellem kl. 7.45 og kl. 13.50
På Elevvej i Lisbjerg begået torsdag d. 11/11 mellem kl. 10.00 og kl. 16.59
På Skt. Anna Gade i Aarhus C begået torsdag d. 11/11 kl. 17.18
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi