Døgnrapporten i Risskov: torsdag den 16. december

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vold begået mandag mod en medarbejder på et pizzeria på Bystævnet i Lystrup. 

Ifølge sigtelsen slog han medarbejderen i ansigtet efter nogle uoverensstemmelser, hvor to andre mænd også var involveret.  

De tre mænd stak efterfølgende af og var ikke på stedet, da politiet kom frem. 

Onsdag opdagede en betjent på en patrulje i Lystrup så den 20-årige, som han genkendte fra overvågningsbilleder, som politiet havde indhentet i forbindelse med voldsepisoden. 

Den 20-årige blev i efteråret sidste år prøveløsladt efter at have afsonet en dom for vold, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.

**

 

Standset med trailer og baggagrum fuld af fyrværkeri

Onsdag kl. 20.38 standsede en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand en bil med en lukket trailer bagpå i forbindelse med en rutinemæssig færdselskontrol. I bilen sad der fire unge mænd i alderen 20 til 39 år, hvor den 39-årige var fører af bilen. 

Betjentene bad om at få lov til at se, hvad der var i traileren, idet den så tungt læsset ud, og det viste sig, at den var helt fyldt med papkasser med fyrværkeri. Da betjentene kiggede nærmere på bilen, kunne de konstatere, at også baggagerummet var fyldt med fyrværkeri. 

Der var så meget fyrværkeri, at forsvarets ammunitionsryddere (EOD) blev tilkaldt med henblik på afhentning og sikker opbevaring af det beslaglagte fyrværkeri. 

Den 39-årige mand er foreløbigt blevet sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at have været i besiddelse af alt for store mængder fyrværkeri – herunder ulovligt fyrværkeri. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af bekendtgørelse om vejtransport af farligt gods, da det kræver en særlig tilladelse at transportere så store mængder fyrværkeri, der i øvrigt skal være transportklassificeret og korrekt emballeret, hvis det skal transporteres erhvervsmæssigt. 

Østjyllands Politi minder om, at man som privatperson kun må transportere fyrværkeri emballeret til detailsalg og i en mængde svarende til eget forbrug, og at man højest må opbevare fyrværkeri svarende til 5 kg NEM (NettoEksplosivMængde) på sin bopæl. 

 

**

 

Fyrværkerisæsonen er startet, og den første sigtelse er delt ud

Onsdag blev der åbnet op for salg af fyrværkeri, men det var åbenbart ikke alle, der havde fået læst op på reglerne. I løbet af onsdag eftermiddag og aften modtog Østjyllands Politi nemlig anmeldelser om affyring af fyrværkeri og kanonslag i både Rosenhøj og i Trige.

Kl. 17.53 kom der er en anmeldelse om, at der blev skudt fyrværkeri af ved Rosenhøj Vænge i Viby. Der blev sendt en patrulje, der ikke umiddelbart kunne se nogen personer, men de kunne høre, at der blev affyret fyrværkeri. Betjentene parkerede derfor bilen og gik rundt i området til fods. 

Ved Matildelundsvej traf de en 33-årig mand, der stod ved siden af et elskab, hvorpå der lå to romerlys og to raketter, og på jorden lå der flere afskudte heksehyl. Den 33-årige mand erkendte, at fyrværkeriet tilhørte ham, og at det var ham, der havde skudt det af. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at have affyret fyrværkeri uden for den lovlige affyringsperiode. 

Senere på aftenen kom der endnu en anmeldelse om affyring af fyrværkeri ved Rosehøj Vænge, og politiet modtog ved 20-tiden også en anmeldelse om, at der blev affyret kanonslag ved Bakkegårdsskolen i Trige. Der blev i begge tilfælde sendt patruljer til stedet, men det lykkedes ikke betjentene, at finde frem til, hvem der havde affyret fyrværkeri. 

Østjyllands Politi minder om, at selvom det er tilladt at købe fyrværkeri i perioden fra 15. december til 31. december, er det kun tilladt at fyre det af fra og med til den 27. december til og med den 1. januar.  

**

 

Anmeldelse om knivstikkeri i Viby

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 00.11 en anmeldelse om et knivstikkeri omkring Viby Torv. 
Flere patruljer kørte til stedet, men der var ikke umiddelbart nogen personer på stedet. 

Kort efter traf politiet en 22-årig mand på skadestuen, som havde fået flere knivstik i armen. Han ønskede dog umiddelbart ikke at bidrage til den videre opklaring af sagen, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at klarlægge hændelsesforløbet. 

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 


**

 

23-årig havde høj promille – fik bil beslaglagt

En patrulje på Glarbjergvej i Randers NØ fik onsdag kl. 16.14 øje på en meget langsomt kørende bil, som pludseligt gik i stå midt på vejen. 

Betjentene tog kontakt til den 23-årige mand bag rattet, og da han virkede meget påvirket af alkohol, og der lå en tom flaske sprut på forsædet, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

En alkometertest viste en promille over 2,0, og da kørsel med så høj en promille defineres som vanvidskørsel, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Det viste sig i øvrigt, at det var den 23-åriges fars bil.  

**

 

Specialpatruljen beslaglagde stoffer og kontanter

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje dukkede onsdag kl. 8.45 op på en adresse i Aarhus C, hvor de havde mistanke om, at der var narkotika. Den mistanke blev bekræftet ved en ransagning på stedet. 

Her fandt betjentene både hash, skunk og kokain. Derudover fandt betjentene også nogle tusinde kroner i kontanter, som blev beslaglagt sammen med stofferne. 

En 24-årig mand, som befandt sig på adressen, blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

En 22-årig mand, som også var til stede, blev anholdt og sigtet efter knivloven, da han havde en kniv på sig. 

**

 

Knallertfører anholdt – havde stoffer og kanonslag på sig

En patrulje opdagede onsdag kl. 16.42 to knallertførere uden styrthjelm, der kørte på Kristrupvej i Randers SØ. Da betjentene ville standse de to mænd, forsøgte de i stedet at køre fra politiet. 

Efter en kortere eftersættelse lykkedes det patruljen at skære ind foran den ene knallertfører, der kørte ind i politibilen, hvorefter han væltede og stak af til fods. 

En betjent fik ham dog hurtigt indhentet og anholdt. 

Det viste sig at være en 28-årig mand, som havde flere ulovlige ting i den taske, han havde på. 

Der lå både amfetamin, hash og flere salgsposer, og betjentene fandt også et hjemmelavet kanonslag i tasken. Han blev derfor sigtet efter fyrværkeriloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Han blev desuden sigtet efter knivloven, da han havde en kniv i lommen. 

Da den 28-årige virkede påvirket, blev han også sigtet for narkokørsel, og han fik efterfølgende foretaget en blodprøve, der skal vise, om han havde stoffer i blodet. 

**

 

Smed kokain ud af vinduet

Onsdag kl. 21.05 ville en patrulje på Hørkærvej i Hinnerup standse en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene gjorde føreren opmærksom på, at han skulle standse og lyste derefter mod bilen med patruljebilens spotprojektør. 

Her kunne de se, at føreren smed en pose ud af passagervinduet, idet han standsede bilen. Den ene betjent gik derefter hen og tog kontakt til den 27-årige mand bag rattet, mens den anden betjent fik samlet den pose op, der var blevet smidt. 

Posen indeholdt kokain i en mængde, der lå ud over, hvad der kategoriseres som til eget forbrug, og den 27-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Han blev desuden sigtet for narkokørsel, da det var betjentenes vurdering, at han var narkopåvirket.  

**

 

Aggressiv mand blev anholdt og sigtet

Onsdag kl. 22.58 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en vagt ved Banegården i Aarhus, der havde udfordringer med en udenlandsk mand, der, trods gentagne opfordringer, nægtede at forlade banegårdshallen. Manden havde tilsyneladende chikaneret en kunde i 7-Eleven, hvorefter medarbejderne havde tilkaldt en vagt. 

Da vagten havde forsøgt at få manden til at forlade banegårdshallen, var han blevet mere og mere aggressiv og truende i sin adfærd. Han havde også råbt og spyttet efter en kvinde, og hver gang det lykkedes vagten at få ham eskorteret ud, vendte han kort efter tilbage igen. Derfor blev politiet til sidst tilkaldt, og den 41-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

 

**

Cyklist anmeldte overfald

Onsdag kl. 11.52 anmeldte en 60-årig mand, at han var blevet overfaldet af en bilist, da han var ude at cykle i Aarhus C. Ifølge den 60-årige cyklede han på Domkirkepladsen, da han blev provokeret af en bilist, som han mente kørte for tæt på. 

Den 60-årige slog derfor på bilruden og råbte af bilisten. Ifølge den 60-årige steg bilisten ud af bilen og slog ham flere gange i hovedet, indtil han blev standset af en forbipasserende kvinde. Bilisten kørte efterfølgende på stedet, og den 60-årige tog på skadestuen. 

Han pådrog sig nogle mindre skader, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

Butikstyv på spil i tre butikker

En vagt på Strøget i Aarhus kontaktede onsdag kl. 14.22 politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en 26-årig kvinde, som var blevet taget for butikstyveri i Sportsmaster. 

En patrulje kørte til butikken, hvor det viste sig, at den 26-årige ikke kun havde tyvekoster fra Sportsmaster på sig. Hun havde også stjålne varer fra H&M og Normal. 

Kvinden erkendte, at hun havde stjålet fra de tre butikker, og hun blev anholdt og sigtet for tyveri. 

**

Færdsel

Onsdag kl. 15.39 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Skejbygårdsvej i Aarhus N. En 21-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 20.58 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Bavnehøjvej i Grenaa. 


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Strandgårdsvej i Begtrup ved Knebel begået mellem tirsdag d. 23/11 kl. 11.00 og onsdag d. 15/12 kl. 12.00
På Havkærparken i Tilst begået onsdag d. 15/12 mellem kl. 10.00 og kl. 13.58
På Langdalsvej i Brabrand begået onsdag d. 15/12 mellem kl. 8.05 og kl. 15.20
På Gartnerengen i Fjellerup begået mellem torsdag d. 21/10 kl. 15.00 og tirsdag d. 14/12 kl. 19.30
På Korshøjen i Risskov begået onsdag d. 15/12 mellem kl. 16.00 og kl. 20.30
På Korshøjen i Risskov begået onsdag d. 15/12 mellem kl. 12.00 og kl. 23.15

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi