En aktiv erhvervsforening med netværk på dagsordenen

Foto: Privat. Risskov og Omegns Erhvervsforening er for alle, der arbejder og driver virksomhed i og omkring Risskov. Foreningen er stiftet som en interesseorganisation, der ønsker at samle og repræsentere virksomheder – til gavn for både borgere og erhvervsliv.
Profilbillede

For godt 3 år siden blev Martin Sørensen opfordret til at overtage teten som formand for Risskov og Omegns Erhvervsforening. 
En forening, som skaber kulisser og rammer for et aktivt erhvervsnetværk, hvor erhvervsdrivende indbyrdes styrker hinandens samarbejde.

“Risskov og Omegns Erhvervsforening åbner døre og muligheder for sine medlemmer, der beskæftiger sig i brancher, som har brug for den lokale omverdens kendskab”, fortæller formanden, Martin Sørensen.

“Erhvervsforeningen har godt 80 medlemmer. Fælles for dem alle er, at de i netværket kan skabe relationer nemt og bekvemt - og samtidig lette processerne”, uddyber Martin og refererer til, hvorledes effektiviteten for en virksomhed hurtigt kan genskabes og optimeres, når der eksempelvis er mangel på arbejdskraft. 

Den tidligere formand for Risskov og Omegns Erhvervsforening gik personligt til Martin, da tiden var inde til at vælge en ny ‘ved roret’.

Netværksforeningen trængte til et ‘løft’ - eller, som Martin selv udtrykker det: til at blive støvet lidt af.

Foreningens medlemmer skulle fremover mødes af endnu mere kvalitet og samhørighed - og naturligvis med foreningens oprindelige formål: at netværke mellem diverse brancher og forretningsforbindelser. 

Foto: Privat// Næstformanden, Peter Talmark (tv.) og formanden for Risskov og Omegns Erhvervsforening, Martin Sørensen, er - til trods for en aktiv kalender - med egne ord 'helt nede på jorden'. Deres flid og engagement kommer foreningsmedlemmerne til gode, hvilket også har sat sit tydelige aftryk på det stigende medlemstal.

Øget indsats og stigende medlemstal i den lokale erhvervsforening 

Medlemstallet har, siden Martins tiltrædelse som formand, været støt stigende.
Dén ære er han ikke bleg for at tillægge næstformanden, Peter Talmark, som i Martins øjne er god til at sælge netværket - og som gør en stor indsats for at finde nye medlemmer.

“Der er blevet skruet op for kadencen”, lyder det fra den engagerede formand, som, udover det sociale aspekt i foreningen, i særdeleshed også krydrer arrangementerne med relevante input.

“Langt de fleste selvstændige erhvervsdrivende har i forvejen en del at se til - og for at kunne oppe lysten og viljen til at samle trådene i foreningsregi skulle arrangementerne bære præg af indsigt i forskellige erhverv fra et kulturelt og professionelt perspektiv”, tilføjer Martin.

Foto: Privat// Risskov og Omegns Erhvervsforening på ét af de planlagte virksomhedsbesøg. I november ´21 gik turen til Maltfabrikken i Ebeltoft, der idag er 'folkets fabrik' – drevet af fællesskaber, ildsjæle og passion med ønsket om at være en spirekasse for kreativ udvikling af både mennesker og samfund.  

Netværksforeningen har på årsbasis 10 planlagte arrangementer for sine medlemmer, der indtil videre har været omfattet af besøg hos blandt andet Aarhus Letbane, Rådhuset og Restaurant Fedet.

I efteråret var Risskov og Omegns Erhvervsforening til rundvisning og foredrag på Maltfabrikken i Ebeltoft, hvor direktøren gav en spændende fortælling om stedets oprindelse og dets nutidige virke som kulturhus.  

“Vores netværksforening er en god blanding af selvstændige - helt nede på jorden - og vi gør det nemt for nye medlemmer at slutte sig til vores forening. Vores oplæg skaber kulturelle indblik, mens vi får indsigt og bliver klogere på individuelle erhverv - og frem for alt, så er foreningen et sted, hvor ligesindede folk mødes”, fortæller formanden, som lægger megen vægt på, at folk i foreningen og til møderne har det godt. 

Ingen skal føle sig udenfor, og lige præcis derfor, har Martin et kontant øje på, om folk taler, snakker og interagerer med hinanden:

“Udover de forskellige foredrag og fortællinger, er der altid arrangeret og afsat tid til mad og drikke - hver gang vi mødes. Det giver lige dét ekstra for sammenholdet, hvad enten det er helaftensarrangement med gourmetmad på Villa Dining eller læren om, hvordan man griller”. 

Foto: Privat // Efter et par års nedlukning var det yderst tiltrængt for medlemmerne af Risskov og Omegns Erhvervsforening at samles for at gøre, hvad de er bedst til: at netværke. Og findes der en bedre kulisse end at samles omkring duften og smagen af en perfekt grillet pølse?

Netværket kommer til sin ret

Arrangementerne og møderne handler ikke for medlemmerne om at få lukket et salg. 
Det handler om at opnå motivation og kendskab, samt opbygning af tillid og relationer.

“Vi er ikke en ‘opsparingsklub’ - nærmere et ‘rekrutteringsbureau’, hvor vi er hinandens bedste sparringspartnere. Og her kommer netværket virkelig til sin ret - nogen har én, der kan bruges. Eller måske kender man én, der kender én… Det er så tydeligt se, når musklerne i maskineriet slår til”, understreger formanden med tilfredshed i stemmen, der med sit virke på formandsposten har formået at fordoble medlemstallet og tredoblet fremmødet til arrangementerne. 

“Jeg lægger ikke skjul på, at jeg ønsker at differentiere os som forening. Min fornemmeste opgave er at tilrettelægge arrangementer og tiltag, som medlemmerne har lyst til at deltage og engagere sig i”, slutter formanden for Risskov og Omegns Erhvervsforening.

Læs mere om Risskov og Omegns Erhvervsforening - og se, hvilke muligheder du og din virksomhed har for at blive en del af en den aktive netværksforening.
Spørgsmål vedr. medlemskab rettes til formand, Martin Sørensen.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen