Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en vigtig rolle i udviklingen af nye teknikker og videnskabelige opdagelser. På dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele deres viden om, hvordan laboratoriet har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab.
Fra gærforskning til klimatolerante planterDu vil få indsigt i, hvordan Carlsberg har arbejdet med rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. Hør også om den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022. Foredraget vil dække forædling af byg og humle samt udvikling af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Derudover vil du lære om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens plantes tilpasning til klimaændringer.
Smagsprøver og live streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Folkehus Risskov, Hørgårdsvej 17, 8240 Risskov
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets hjemmeside eller følg foredragenes nyhedsbrev og sociale medier.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her