Folkesund Aarhus udfordrer århusianerne

Profilbillede

Kan du lade alkoholen stå?

Efter en jul og et nytår med masser af mad og for manges vedkommende, ekstra alkohol, udfordrer Folkesundhed Aarhus nu alle århusianere til at lade alkoholen stå i hele januar. Folkesundhed Aarhus gør det klart, at det ikke handler om at få folk til at stoppe med at drikke, men at udfordringen skal få folk til at reflektere over deres alkoholforbrug. 

Sundhedsstyrelsen har i en række år opfordret danskerne til at drikke mindre, og gerne tage en kold tyrker i januar måned. 

Folkesundhed Aarhus er en afdeling under Aarhus Kommune, og vil man gerne have en snak om alkohol eller måske ens lidt for store forbrug af de sprittede dråber, er man mere end velkommen til at kontakte Morten Justen pr telefon. Morten er sundhedsmedarbejder og lægger vægt på, at det er lidt skræmmende at man i Danmark næsten kun kan sige nej til alkohol, hvis man har en god grund dertil. 

Hvis du vælger at deltage i udfordringen, er der en del positive og gavnlige effekter ved alkohol pausen. Mange oplever at de sover bedre, at de får mere energi i hverdagen og sidst men ikke mindst, at de taber sig nogle overflødige kilo. 

Du kan for sjov tage Folkesundhed Aarhus’ alkoholtest og se, om dit alkoholforbrug er sundt, eller om du måske bør skrue lidt ned for indtaget. Tag testen her. Hvis du gerne vil deltage i ”Hvid januar”, altså den alkoholfrie januar, kan du tilmelde dig og læse mere på Folkesundhed Aarhus’ begivenhed her.

Kilde: Redaktionen