Her skal din næste løbetur i Risskov være

Profilbillede
Karoline Haugaard

Risskov er placeret et naturskønt sted lidt væk fra den værste stress og larm i storbyen. Her kan du få en velfortjent pause fra en travl hverdag. Tag f.eks. en tur ned til stranden eller lyt til de mange fugle i skoven.

Hvis du er typen, der slapper af og kobler fra gennem motion, så skal du snøre løbeskoene og høre godt efter nu. Vi har nemlig fundet 3 attraktive steder at løbe i og omkring Risskov, så du er garanteret en god naturoplevelse - og noget god motion.

Skoven - trail

Risskov er kendt for deres skov Riis Skov, som ligger lige op ad Trøjborg og ned til vandet. Her kommer der dagligt flere tusinde århusianere løbende på de ujævne stier. Du kan godt forberede dig på en mudret fornøjelse, hvis du vælger selv at gå på opdagelse i terrænet.

Hvis du derimod ønsker en knap så beskidt tur, så er der indlagt to forskellige løberuter på de mere veletablerede stier. Her kan du vælge en rute på ca. 3,3 km og en på 4,5 km. Og du sætter helt selv tempoet!

Egå Engsø - fladt terræn

Måske er du ikke så glad for at løbe, hvor du kan risikere at vrikke om eller få mudder helt op til nakken. Så skal du vælge at løbe ved og omkring Egå Engsø i stedet.

Her er der etableret en virkelig lækker asfalteret løbe- og cykelsti, som gør løbeturen til en fornøjelse. Derudover vil du være omgivet af skøn natur på hele din løbetur.

Egå Engsø er også et oplagt sted at tage forbi på racercyklen, hvis du ønsker at nyde naturen omkring Aarhus.

Stranden - offroad

Risskov har det hele. Her er både by, skov og strand. Du kan snøre løbeskoene og tage et smut ned forbi den Permanente eller Bellevue strand. Du skal dog forberede dig på sand i skoene!

Derudover vil du måske føle, at terrænet er en del mere udfordrende end dét, du plejer at gebærde dig i. Sæt derfor dine forventninger en smule ned, når du planlægger længden og tempoet på din rute.

Hvis du er ekstra hardcore, så kan du tage et smut i vandet undervejs på turen for at blive kølet helt ned.

Lige meget hvor du vælger at løbe hen, så bør du altid huske at planlægge ruten hjemmefra, så du ikke pludselig farer vild flere kilometer hjemmefra.

Kilde: Redaktion