Hjernø Gustafsen A/S: Håndværk og familieværdier i højsæde

Profilbillede
dato

“Vi er her stadigvæk, det er de samme rammer og samme ansigter som før,” fortæller René Gustafsen, der er administrerende direktør for det nyligt fusionerede firma Hjernø Gustafsen A/S.

Sprinkler og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen & Carl Sørensen VVS fusionerede i maj 2020 under det nye navn Hjernø Gustafsen A/S, men trods denne fusionering, er det for firmaet vigtigt, at specielt borgerne i Risskov ved, at det nye navn dækker over de samme værdier og det samme kompetencefelt, som der altid har været i højsædet hos de respektive firmaer. 

Carl Sørensen og den grønne bil

På toppen af Grenaa Bakken lå byens ældste VVS-firma, Carl Sørensen & Søn VVS, der med sin genkendelige, grønne bil, har leveret kompetent VVS- og blikkenslager arbejde gennem tre generationer. 

Carl Sørensen & Søn VVS var en familiedrevet virksomhed, hvori de familiemæssige værdier og det faglige engagement er blevet bragt videre gennem alle generationsskift - og det er også de kerneværdier, der nu, mere end 100 år senere efter firmaets grundlæggelse, danner grundlag for den fusionerede virksomhed Hjernø Gustafsen A/S. 

Helt konkret blev Carl Sørensen & Søn VVS den i 2016 overtaget af Gustafsen VVS. I 2020 blev Hjernø Gustafsen A/S etableret, og det er under dette navn, at sprinkler- og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen & Carl Sørensen VVS, er blevet fusioneret.

Samme værdigrundlag, men en styrket enhed

Bag firmaet ligger en autentisk historie, der bærer på en viderebragt passion for både lokalsamfundet, servicen og de håndværksmæssige traditioner:

“Vi vil servicere vores kunder og sørge for, at installationerne rundt om i de private hjem lever op til de gældende krav. Vi er fremsynet og forsøger at optimere på de gamle installationer, så de bliver energioptimeret og fremtidssikret,” fortæller Helle Truelsen.

          Foto: Hjernø Gustafsen A/S lever stadig op til de samme værdier og det samme kompetencefelt

Gustafsen VVS’s overtagelse af Carl Sørensen & Søn VVS, og den senere fusion af Hjernø A/S og Gustafsen VVS, er derfor ingen tilfældighed. De er nemlig alle tre lokale virksomheder, der med deres lokale historier og viderebringelse af familiemæssige værdier og det gode håndværk, er blevet en forankret del af Risskovs nærmiljø:

“Håbet for Risskov er, at det består i sine gode rammer, sådan som det altid har været: Den lokale by, som rummer så mange ting, og at man i sin dagligdag kan klare hverdagens behov hos de lokale virksomheder,” fortæller René Gustafsen. 

“Man skal kunne klare mange af sine gøremål lokalt, og det er det, som vi også gerne vil bidrage til. At man føler, at når man ringer herind, så kan vi være der på kort tid, fordi vi er lokale, og fordi vi har et fast montørteam til vores lokale kunder,” tilføjer Helle truelsen.

Derudover er det - qua firmaets forankring i det lokale samfund - vigtigt for firmaet, at det relationelle aspekt af at drive en sådan virksomhed, bevares. Derfor står døren også altid åben hos Hjernø Gustafsen A/S:  

“Vi er her, og vi er her for en god snak samt vejledning, når man har brug for det,” understreger Helle Truelsen.

Foto: Hjernø Gustafsen A/S levere vejledning i topklasse

Hjernø Gustafsen A/S kan derfor beskrives som et firma, der med sin lokale forankring, både bibeholder en autenticitet, der kun er mulig at opnå via en etableret historie, men også som et firma, der ser fremad og hele tiden søger at udvikle sig. Det kan Hjernø Gustafsen, qua den nylige fusionering, nu gøre med en samlet enhed af faglige kompetencer indenfor sprinkler- og VVS branchen.

“Man skal ikke blive i tvivl om, hvilket segment, vi gør os indenfor. Vi har selvfølgelig bredt det ud ved at blive en samlet enhed, men vi har også styrket vores nuværende enhed i forhold til servicering af private kunder,” fortæller Helle Truelsen hertil. 

Det gode håndværk i grønne fremtidsvisioner 

Hjernø Gustafsen A/S er oveni også et firma, der hele tiden søger at optimere deres udbud, så de også kan være med til at bidrage til en grønnere fremtid. Dette kan dog ikke gøres på en dag - og det er også vigtigt for firmaet, at de miljøvenlige løsninger, de kommer til at tilbyde, ikke står som tomme skaller, men rent faktisk har en reel værdi. 

Firmaet har derfor en vision om at indsætte en VVS-cykel, sådan så man kan bestille de mindre serviceopgaver via denne cykel:  

“Det giver lidt mere personlighed og man går tilbage til de her ældre, lidt gamle og gode håndværksmæssige traditioner, samtidig med, at der er fokus på miljøet. Det var sådan man gjorde det i gamle dage, man cyklede rundt til tingene. Vi tager det bare ind i nye, mere moderne rammer, og det kan vi klare, fordi vi er en lokal virksomhed,” fortæller Helle Truelsen.

Foto: VVS-cyklen er et grønnere tiltag for Hjernø Gustafsen A/S 

Visionen om VVS-cyklen stemmer derfor også overens med den fusionerede virksomheds kerneværdier og relationelle essens, samtidig med, at der vises omtanke for miljøet. Cyklen er ikke noget, der kan bookes endnu, men når den kan, vil det også være billigere end at booke en varevogn. 

Hjernø Gustafsen A/S er ved at lave en ny hjemmeside, og det er højst sandsynligt efter lanceringen af hjemmesiden, at bookingsystemet vil komme op og køre. Så følg med i firmaets udvikling på deres hjemmeside - og hold hertil øje med, hvornår det nye, grønne tiltag bliver realiseret.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: René Gustafsen & Helle Truelsen // Hjernø Gustafsen A/S