Hvor ofte bør du gå til tandlæge?

Profilbillede
dato

Selvom langt de fleste i Danmark går regelmæssigt til tandlæge, findes der også et par hundrede tusinde, som aldrig gør. Dels fordi de finder det unødvendigt, men også delvist fordi de enten lider af tandlægeskræk eller synes det er for dyrt. Uanset hvad, er det dog en dårlig ide helt at undgå at gå til tandlæge, da det at gå til tandlæge i Aarhus er den bedste måde for dig at bevare dine sunde og raske tænder. Men det helt store spørgsmål for mange er - hvor ofte er det egentligt nødvendigt at gå til tandlægen?

Afhænger af alder og sundheds historik

De fleste er nok vokset op med, at man bør gå til tandlæge ca. to gange årligt, det vil sige hvert sjette måned. Sådan lød anbefalingen også engang, hvor sundhedsmyndighederne anbefalede danskere i alle aldre at besøge deres tandlæge ca. hvert sjette til syvende måned. Sådan lyder anbefalingen dog ikke længere, hvor en generel god tandhygiejne blandt danskerne har medført, at mange kan nøjes med at besøge deres tandlæge i Aarhus med noget længere mellemrum, hvor hyppigheden af besøg i høj grad hænger sammen med din alder og håndhistorik.

Børn skal fortsat hyppigt til tandlægen

Nogle er desværre født med dårligere tænder end andre, mens andre har nogle ældre skader eller en sygdomshistorie, hvor de fortsat bør gå til tandlægen mindst to gange om året. Dette gælder også for børn og unge, hvor mund, tænder og kæber ikke er fuldt udviklede. Disse bør hyppigt få tjekket deres tænder, for at undgå at skader og dårlige tand-vaner opstår.

Er du sund og rask kan du nøjes med et besøg om året

For mange er det dog langt fra nødvendigt at besøge deres tandlæge flere gange om året. Har du sunde og raske tænder, og har du ikke tidligere døjet med hverken huller eller nogle former for gener i din mund, kan du nøjes med at gå til tandlægen én gang om året eller sjældnere. Faktisk lyder de generelle retningslinjer i dag, at et besøg hos tandlægen hvert 12-24 måned kan være nok, hvis ikke du har nogle aktive tandsygdomme eller en historik som giver anledning til hyppigere besøg. Er du i tvivl om, hvor ofte du selv bør gå til tandlægen, er det dog altid en god ide at forhøre dig hos din egen tandlæge, da denne vil kunne give dig et bedre svar på, hvad der er den bedste løsning for dig.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen