I mere end et årti har Mie hjulpet folk med mindfulness: “Det giver dyb mening for mig at undervise i det“

Mie's rejse med mindfulness startede i 1993, længe før det var noget man kunne finde tilbud om på aftenskoler og arbejdspladser. (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Mie Glud Pedersen, der er MBSR-Mindfulnessunderviser og psykomotorisk terapeut, har i mere end et årti drevet virksomheden Mindfulness Works, der ligger i Lisbjerg i Aarhus N.

Siden grundlæggelsen i 2011 har Mindfulness Works udviklet sig til at have to hovedområder.

Det ene fokuserer på at tilbyde kurser, retrætedage, meditationsgrupper og individuelle sessioner til private personer. Det andet ben er rettet mod virksomheder, hvor Mie besøger både private og offentlige arbejdspladser for at afholde workshops, fyraftensmøder og forløb med fokus på et bæredygtigt arbejdsliv, stresshåndtering, nærvær i relationer og lignende.

“Én af mine ”bestseller-ydelser” er mine 1:1 sessioner, hvor jeg med udgangspunkt i elevens ønsker og behov skræddersyr et forløb, der typisk varer mellem 5 – 10 sessioner. En session varer 1, 5 time og består af en kombination af guidede meditationer, teori om et tema, mentoring, inspiration og vejledning i at bringe mindfulness ind i hverdagen - og hvad eleven bringer op.”

“Vi kan have fokus på stresshåndtering, at få en venligere relation til sig selv, nærvær i relationer, tankemylder, søvnproblemer, rodfæste og indre stabilitet mm.,” siger Mie.

Interesse siden 1993
Mie's rejse med mindfulness begyndte tilbage i 1993, længe før det blev udbredt på aftenskoler og arbejdspladser.

Mens hun arbejdede som psykomotorisk terapeut på et aktivitetscenter for hjerneskaderamte, tog hun sin første uddannelse inden for mindfulness, Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi for behandlere.

“Meditation og mindfulness blev hermed fra at have været min egen personlige interesse, til at være noget jeg også underviste andre i. I første omgang var det hjerneskaderamte borgere på aktivitetscenteret. På det tidspunkt var der ikke mange erfaringer med mindfulness indenfor det område, så jeg tilpassede mindfulness-programmet til dem.”

Brugerne oplevede stor gavn af mindfulnessforløbene. Efter omstruktureringer og ændrede prioriteringer besluttede Mie at starte sin egen virksomhed, Mindfulness Works, i 2011.

Hendes ønske var at nå ud til endnu flere mennesker og undervise i mindfulness på fuld tid.

“Dels kunne jeg se, at mindfulness har et potentiale, som rigtig mange mennesker kunne have glæde af og dels gav det – og giver stadig – dyb mening for mig at undervise i det og jeg ønskede, at det skulle fylde mere i mit arbejdsliv.”


Salen, den tidligere konfirmandstue, er et smukt rum, der egner sig særdeles godt til mindfulnesskurser. (Foto: Privat)

Stor faglig udvikling gennem årene
Gennem årene har Mie kontinuerligt udviklet sine faglige kompetencer. I begyndelsen af Mindfulness Works tilbød hun primært forløb og 1:1-sessioner til private. Med tiden voksede interessen for mindfulness på arbejdspladsen, og hun begyndte at tilbyde kurser og workshops til virksomheder i 2012.

“Mange af kursisterne kom med stressproblematikker og ønsket om også at kunne anvende mindfulness i deres arbejdsdag til fx at geare ned indvendigt og tage bedre vare på sig selv. Herigennem blev min interesse for mindfulness på arbejdspladsen blev vakt,” fortæller hun og fortsætter:

“Efterhånden blev mindfulness på arbejdspladsen et så udbredt fænomen, at det også blev muligt at efteruddanne sig indenfor området.”

For at styrke sin ekspertise inden for arbejdspladskonteksten gennemførte hun en efteruddannelse i Mindfulness in the Workplace ved Oxford Mindfulness Foundation på University of Oxford mellem 2017 og 2019.

Hendes kundebase består i dag i høj grad af virksomheder, hvor hun tilbyder workshops, forløb og kurser i mindfulness. Hun har arbejdet med medarbejdere og ledere inden for forskellige brancher som banker, IT-virksomheder, hospitaler og folkeskoler.

Derudover har Mie også deltaget i et forskningsprojekt fra Dansk Center for Mindfulness, hvor hun bidrog som ekstern underviser og hjalp med udviklingen af undervisningsprogrammet, der undersøgte effekten af mindfulnesstræning på fire arbejdspladser.

Mie har også udvidet sin undervisning inden for mindfulness generelt. 

“Der blev flere om buddet af mindfulness undervisere, så jeg besluttede at tage den anerkendte forskningsbaserede mindfulnessuddannelse i Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) v/ Center for Mindfulness, University of Massachusetts i 2014-15, hvor det evidensbaserede mindfulness program er udviklet af professor Jon Kabat-Zinn.”

Dertil har hun taget flere teacher-trainings-kurser inden for forskellige mindfulness-programmer.

På det seneste har hun især fokuseret på Relational Mindfulness, hvor træningen omfatter nærvær i relationer og evnen til at tage vare på sig selv i disse sammenhænge.

Hjemmebane på præstegården
Ved årsskiftet 2021/2022 erhvervede Mie og hendes kæreste den tidligere præstegård i Lisbjerg, hvor Mindfulness Works nu har sin base. De smukke omgivelser og faciliteterne, herunder konfirmandstuen og pejsestuen, og gode parkerings- og toiletforhold, giver ideelle rammer for kurser og individuelle sessioner.

“Med overtagelsen af Lisbjerg Gl. Præstegård har jeg fået nogle udsøgte rammer til at afholde mine kurser og 1:1 sessioner.”

Også omgivelserne med den parklignende have er et stort plus i forbindelse med kurserne, fortæller Mie:

“Her kan vi lave øvelser og meditere og kursisterne kan opholde sig her i pauserne og nyde roen og havens skønhed. Mange oplever, at det være i naturen eller i smukke udendørs omgivelser er en støtte til at geare ned indvendigt og opleve ro. Så det er absolut et ekstra gode at have adgang til smukke udendørs omgivelser.”

Men det absolut vigtigste for Mie, og hendes undervisning, er hendes egen uddannelsesbaggrund. Hun understreger vigtigheden af at tjekke en undervisers uddannelsesbaggrund og erfaring.

“Min velfunderede uddannelsesbaggrund og mange års erfaring som mindfulnessunderviser udgør også et væsentligt plus. Mindfulnessunderviser, - lærer eller - instruktør er ikke en beskyttet titel, så det er vigtigt at tjekke underviserens uddannelsesbaggrund og erfaring ud, inden man tilmelder sig et mindfulnesskursus.”


Omgivelserne med den parklignende have er et stort plus i forbindelse med kurserne (Foto: Privat)

15 års jubilæum og kommende initiativer
I år fejrer Mie 15-års jubilæum som mindfulnessunderviser, og det er 30 år siden, hun begyndte at meditere. Gennem årene har både verden og hendes virksomhed gennemgået udvikling og forandring.

Med sin baggrund som psykomotorisk terapeut integrerer Mie kropslige elementer i sin mindfulnessundervisning. Dette gør mindfulness enkelt, konkret og let at integrere i hverdagen for kursisterne. Hun har evnen til at tilpasse og skræddersy mindfulness til forskellige behov, både i forhold til forskellige virksomheder og kursister med specifikke krav.

I september starter Mie sine kurser op efter sommerferien. Søndag d. 10. september afholder hun en Retrætedag i stilhed, hvor man får rig mulighed for komme ned i gear og tage vare på sig selv med nænsom venlighed.

Senere i september, d. 28. september, starter hun et 8-ugers MBSR-forløb. Det bliver sandsynligvis det sidste MBSR-forløb i et stykke tid, da hun har nye kursustiltag i støbeskeen.

Du finder meget mere om Mindfulness Works på Facebook og hjemmesiden.

Mindfulness Works har adresse på Marie Belows Vej 14, 8200 Aarhus N.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Mindfulness Works