Jama Ost lancerer AGF-ost: Salget støtter Red Barnet og stemningen på stadion

Foto: Jama Ost. Efter mere end 40 år som ostehandler og helhjertet AGF-fan er Manfred Schedlers drøm blevet til virkelighed.
dato

I samarbejde med byens hold og Thise Mejeri introducerer Jama Ost AGF-Osten 45+. Salget af den bæredygtigt produceret Danbo støtter Red Barnet og stemningen på stadion.

Efter mere end 40 år som ostehandler og helhjertet AGF-fan er Manfred Schedlers drøm blevet til virkelighed. Han har i samarbejde med AGF’s ledelse skabt en AGF-ost, som netop er kommet i handlen i en række aarhusianske ostebutikker – herunder selvfølgelig hans egen Jama Ost.

– Ideen om at skabe en ”byens ost” på samme måde som byens hold kom i en drøm, mens fik en lille lur på min terrasse i foråret. Og da jeg fremlagde ideen for AGF-ledelsen, hoppede de ombord med det samme, siger Manfred Schedler, ejer af Jama Ost, og uddyber, at også Thise Mejeris direktør Poul Pedersen var begejstret for ideen.

AGF-Osten 45+, som er ostens fulde navn, bliver lavet på Thise Mejeri, og er ligesom alle Thises produkter økologisk fremstillet. Der er tale om en klassisk Danbo – Danmarks nationalost.

Læs også: Jama Ost: Innovation i ostebranchen

Unikke lagringsvilkår
Som en af de få Danske oste bliver AGF-Osten 45+ lagret under CO2-neutrale forhold i en nedlagt kalkgrube i Hjerm ved Holstebro. Kalkgruben har en konstant temperatur på otte grader, samt en luftfugtighed tæt på 100 procent, hvilket fjerner behovet for elektrisk nedkøling eller fugtighedsstyring.

Det underjordiske klima skaber sammen med grubens særlige bakteriekulturer derudover unikke vilkår for ostelagring.

– Osten smager simpelthen fantastisk. Den er rund og fed med en intens smag, der dog aldrig bliver kraftfuld som en tackling fra Nicolai Poulsen eller sur som en godt brugt benskinne. Når man køber AGF-osten støtter man samtidig den bæredygtige udvikling, stemningen på stadion og ikke mindst børn i hele verden, der desperat har brug for hjælp, siger Manfred Schedler.


Som en af de få Danske oste bliver AGF-Osten 45+ lagret under CO2-neutrale forhold i en nedlagt kalkgrube i Hjerm ved Holstebro. (Foto: Jama Ost)

For hvert solgt kilo af AGF Osten 45+ donerer Jama Ost fem kroner til deling mellem RED BARNET og AGF Fan Club, så fanklubben fortsat kan lave stemningsskabende udsmykninger og events til AGF’s hjemmekampe.

AGF Osten bliver lanceret i fire osteforhandlere i aarhusområdet, nemlig Lading Mejeri på Kridthøj Torv samt i Lading, Salling Super og selvfølgelig Jama Ost i Risskov. Der vil blive enkelte flere special- og delikatessebutikker som vil få forhandlingen af AGF Osten 45+.

Fra næste år kan osten købes i hele Danmark via Jama Osts planlagte webshop. Manfred Schedler lover dog, at den aldrig vil være at finde færdigpakket i en discountbutik.

Jama Ost er med mere end 40 år en af landets ældste ostehandlere. Virksomheden sælger både til privatkunder fra butikken på Nordre Strandvej i Risskov ved Aarhus og engros til erhvervskunder. Jama Ost fører ost, charcuterier og specialiteter fra Danmark og hele Europa. Se mere her.

Kilde: Jama Ost
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.