Kampagne: Pas på hinanden i julefrokostsæsonen

Profilbillede

I Risskov er der skønne søer, som mange nyder at gå tur ved. Men når det er vinter - og dermed tid til julefrokoster - kan de kolde søer pludselig blive en farlig cocktail, hvis man er på vej hjem fra julefrokost og har fået mere end én tår over tørsten.

Aarhus Kommune har igangsat en kampagne, hvor man opfordrer til at passe på sig selv og hinanden i den kolde tid, så vi undgår slemme drukneulykker.

”Pas på dine gutter – når festen slutter,” opfordrer kommunen til i den nye kampagne, som startede 23. november 2021.

Kampagnen sker i samarbejde med Østjyllands Brandvæsen og skal få os til at være mere ops på hinanden i nattelivet, så alle kommer trygt hjem.

“Vi vil gerne have alle sikkert hjem efter en festlig tur i byen. Det gør vi bedst ved at passe på hinanden og ikke lade meget berusede venner og bekendte gå alene ud i natten. Alt for mange gange de seneste år er folk kommet for tæt på vandet i havnen. Så det er en klar opfordring til, at man passer på hinanden og følges ad hjem, når festen slutter,” det siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i kommunens pressemeddelelse.

Kampagnen retter sig hovedsageligt til unge mænd mellem 18 og 29 år, som er i risikogruppen for at falde i vandet på vej hjem fra en tur i byen.


Kilde: Aarhus Kommune