Mødet med kunstmaler Yrsa Dunvad

Hendes værker, som er essensen af hendes virksomhed, spænder over motiver såsom 'Ren optimisme - abstrakt natur' og 'Abstrakt natur'.
Profilbillede
dato

Yrsa Dunvad er den selvstændige ejer af atelieret Underground beliggende på Kanehaven 38, 8240 Risskov. Med en oprindelig baggrund som forsikringsjurist, havde Yrsa en 16-årig karriere i Dansk Supermarkeds administration, før livets vendepunkter førte hende mod en passion for malerkunsten.

Et skifte til hjemmearbejde gav hende muligheden for at påbegynde studier på Århus Kunstakademi, hvilket kulminerede med åbningen af hendes eget atelier. Nu er Yrsa en fast kunstner i Midtjyllands Kunstcenter i Bryrup, hvor hun leverer malerier 3-4 gange årligt, foruden regelmæssige udstillinger i sit eget atelier og sommerligt i Skagen.

Yrsa, der har været selvstændig i hele 30 år, værdsætter friheden til selv at styre alle aspekter af sin virksomhed, fra markedsføring og salg til rengøring. Hendes værker, som er essensen af hendes virksomhed, spænder over motiver såsom 'Ren optimisme - abstrakt natur' og 'Abstrakt natur'.


I 2015 oplevede hun en betydelig anerkendelse, da Bent Jensen, Danmarks 8. rigeste mand, købte tre af hendes største malerier. Samme år blev Yrsa inviteret til at udstille på Manhatten i New York, en begivenhed der understregede hendes anseelse inden for kunstens verden.

Yrsas historie og talent har også vundet interesse fra medieverdenen; DK4 har produceret en udsendelse med titlen 'Hjemme Hos Yrsa Dunvad', som fortsat genudsendes.

Gennem sit arbejde og unikke kunstneriske udtryk har Yrsa Dunvad ikke kun gjort et varigt indtryk på kunstscenen, men også demonstreret kraften i at følge sin passion og gøre drømme til virkelighed.

Kilde: Yrsa Dunvad