Ny kampagne: Pas på dine gutter – når festen slutter

Profilbillede

Julefrokoster og andre jule festligheder er så småt begyndt. Vejret er blevet koldere og eftersom der de seneste år er flere beretninger om vinter-drukneulykker i Aarhus, igangsættes nu en ny kampagne i hele kommunen. 

”Pas på dine gutter – når festen slutter” er et af budskaberne fra kampagnen. Bag kampagnen er Aarhus Kommune og Østjyllands Brandvæsen, og den henvender sig primært til unge mænd i alderen 18-29 år. Det er nemlig ofte denne aldersgruppe, der desværre falder i vandet efter en bytur. 

Alt for mange unge mænd er de sidste år faldet i vandet ved Aarhus Havn. Derfor lyder opfordringen nu, at man følges med andre hjem eller sørger for, at vennerne kommer sikkert hjem på anden vis. 

Som et ekstra led i kampagnen uddeler restauratørnetværket i Aarhus falske tatoveringer og ølbrikker med den nye kampagnes budskab.

Ved du, hvad du skal gøre?

Falder du selv i vandet skal du bevæge dig mindst muligt, forsøge at bevare roen og så råbe på hjælp. 

Ser du en anden falde i vandet skal du prøve at få kontakt med personen – få evt. andre til at ringe efter hjælp. Hjælpen kan kontaktes på 112 – oplys nærmeste adresse. I mellemtiden kan du kaste en redningskrans ud til personen i vandet. 


Kilde: Lokalavisen Aarhus: "»Pas på dine gutter - når festen slutter«: Ny kampagne skal forhindre julefrokost-dødsfald"