Nyt byggeri ved Strandvejen bydes velkommen af borgerne

Profilbillede

Det er ikke kun kritik, der kommer af de mange nye byggerier i Risskov. For nylig er udkastet til et nyt projekt offentliggjort - og det har næsten kun mødt ros fra borgerne i den lokale gruppe på Facebook. 

Den gamle glarmester og farvehandleren på Nordre Strandvej i Risskov her nemlig blevet opkøbt af Ben Jørgensens Ejendom. Nu er der kommet en plan for opførelsen af en ejendom i to etager - den har indtil videre fået en god modtagelse af borgerne.

Glarmesteren har allerede forladt de gamle lokaler og senest til februar vil farvehandleren Hans Peter Aarup Christensen fra Risskov Tapet & Farve følge trop. 

Et byggeri for byen og dens borgere

På grunden planlægger man nu at lave et byggeri med erhverv i stuen og lejligheder på etagen over. Dog er der ikke blevet lagt nogle endegyldige planer endnu.

Jacob Kilsgaard er én af mændene bag byggeplanerne. Han har boet i Risskov i de seneste syv år og har derfor selv på første hånd kunnet følge den udvikling, som byen har undergået. Det drejer sig f.eks. om udviklingen af flere madsteder og mere erhverv nær vandet. 

Jacob Kilsgaard håber at kunne lave et projekt med en erhvervsdel, som supplerer de eksisterende butikker og restaurationer i stedet for at konkurrere med dem.

“Vi vil gerne lave noget, der tilfører området noget værdi og er i tråd med udviklingen. Forestil dig et vinbarskoncept, hvor man kan få noget let tapas, en sandwich i baglommen eller en is om sommeren. Det skal tilføje noget nyt uden at være i direkte konkurrence med nogle andre i bydelen,” fortæller Jacob Kilsgaard om projektet.

Et blomstrende erhvervsliv

Man håber meget på at få en større restauration stablet på benene i bygningens stueetage. Derudover lægger man op til, at udvikle syv mindre erhvervslejemål. Her ser Jacob Kilsgaard gerne, at der kunne komme enten apotek, tøjbutik, smykkeforretning eller lign. Han håber meget på, at byens iværksættere byder ind på opgaven.

I overetagen er planen på nuværende tidspunkt, at der skal bygges lejligheder. Men den plan eller antallet af lejligheder er ikke fastlagt endnu. 

Intet er fastslået helt endnu

Det nuværende udkast til projektet kommer fra den lokale arkitekt Gandrup Krabbe Vang og er i øjeblikket kun er i to planer. Dog følger Jacob Kilsgaard forslaget til lokalplanen ved Risskov Øjenklinik ved Nordre Strandvej 7. Her er det bygherrens ønske at opføre et byggeri i 2,5 etager og med en bebyggelsesprocent på 72 procent - dette er jf. det seneste udkast, som er blevet offentliggjort om projeket. 

Denne plan lægger dog meget langt fra den nuværende lokalplan fra 1967 for området omkring Nordre Strandvej, Fortevej og Rolighedsvej. I denne plan er det nemlig beskrevet, at der kun bygges med en bebyggelsesprocent på 20. Men det kan ændre sig med forslaget til lokalplan ved Risskov Øjenklinik. 

“Vi er nødt til at vente lidt og se, hvad vi præcist må. Det er fjollet at bygge 20 procent, hvis vi få måneder efter må bygge 45 procent, mens andre måske bygger 72 procent,” fortæller Jacob Kilsgaard. 

Derudover er det vigtigt, at Jacob Kilsgaard lytter til borgerne i og omkring Vejlby-Risskov. Mange af de nye byggeprojekter har nemlig mødt massiv modstand fra de lokale.

Men Jacob Kilsgaard udtaler, at han ikke ønsker et scenarie, hvor han må gå med kraven oppe om ørerne og gemme sig på grund af et forhadt byggeri. Så hellere lave noget flot. 

“Vi vil lave noget, der er smukt og sympatisk. Man skal ikke lægge en færge af en bygning midt i et villakvarter. Vi ved godt, hvor hurtigt man kan komme i vælten, hvis man træder ved siden af,” fortæller Jacob Kilsgaard og tilføjer: 

“Der er en gylden middelvej. Der er nogen polemik mod byggeri i Risskov, som er meget velbegrundet, mens den andre gange er mere hysterisk. Tingene udvikler sig, og der var også ballade, da Piccolo åbnede. Sidenhen har det jo vist sig, at alle blev glade for den.”

Kilde: Redaktionen