Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 41-årig mand, der sigtes for salg af narkotika ved på en adresse i Bispehaven i Hasle, Aarhus V at have været i besiddelse af 640,52 gram heroin, 172,05 gram kokain, 174,77 gram hash og 219 ulovlige piller.

Den 41-årige mand var tidligere på dagen, klokken 15.50, blevet anholdt i forbindelse med, at politiets specialpatrulje var på besøg i Nåleparken på Kalkværksvej i Aarhus C. Her var han blevet fundet i besiddelse af salgsposer med kokain og heroin og blev sigtet for salg af narkotika. Efter et par timers ophold på politigården var han blevet løsladt igen kl. 17.19.

Senere på aftenen kom politiet dog i besiddelse af nogle oplysninger om, at den 41-årige mand havde rådighed over en lejlighed i Bispehaven, hvor der muligvis befandt sig mere narkotika. Lejligheden tilhører hans 45-årige eks-kone, og da politiet kiggede forbi senere på aftenen, fandt betjentene ganske rigtigt både heroin, kokain, hash og ulovlige piller på adressen.

Herefter kørte betjentene retur til Nåleparken, hvor den 41-årige mand atter blev anholdt, og hans 45-årige eks-kone blev ligeledes anholdt i sin nye lejlighed i Trillegården. De blev begge sigtet for salg af narkotika, det er dog kun den 41-årige mand, der bliver fremstillet i grundlovsforhør.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag eftermiddag i Retten i Aarhus to rumænske mænd på 35 og 36 år, der sigtes for forsøg på indbrud. De to mænd blev anholdt mandag aften kl. 23.43, efter en 47-årig vaks borger havde kontaktet politiet.

Den 47-årige mand, der bor i Risskov, havde ved 23.30-tiden hørt, at nogen havde taget i dørhåndtaget flere gange. Da han gik ud og åbnede fordøren, kunne han se to personer gå væk fra adressen. Manden syntes, det virkede mistænkeligt og ringede til politiet, mens han stod og holdt øje med de to mænd, som gik ud og ind af flere indkørsler på vejen.

En patrulje ankom kort efter til stedet og kørte rundt i kvarteret for at lede efter de to mænd. Ca. 150 meter fra den 47-årige mands adresse spottede betjentene to mænd, der passede på anmelderens signalement.

De to rumænske mænd på 35 og 36 år forklarede indledningsvist, at de gik og søgte arbejde, men de havde intet tilhørsforhold til det område, de befandt sig i, og de kunne ikke forklare, hvad de lavede der så sent om aftenen. De blev derfor begge anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

Tidspunktet for fremstilling kendes endnu ikke, men vil blive kommunikeret ud via Twitter.

**

 

Vaks pedel afslørede to cykeltyve

Mandag kl. 13.11 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en pedel på Hobrovejens Skole på Gethersvej i Randers C, der fra sit kontor var blevet opmærksom på to mænd, der trak hætterne op over hovederne og begyndte at hive i nogle cykler, der stod parkeret ved cykelstativet.

Pedellen gik ned for at konfrontere de to mænd, som han nåede at se smide en cykel ind bag i en varebil og køre fra stedet. Pedellen fik noteret registreringsnummeret, og politiet fandt senere frem til varebilen, der holdt parkeret på en adresse i Sdr. Borup.

Her befandt sig også to mænd på 20 og 22, begge fra Rumænien, der blev anholdt og sigtet for brugstyveri af cykel. Cyklen blev herefter leveret tilbage til rette ejermand.

**

 

Aggressiv buspassager blev anholdt

Mandag kl. 18.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand skabte utryghed for passagerne i en bus, der holdt ved Park Allé i Aarhus. Manden var blevet bedt om at forlade bussen, men det nægtede han, og nu ønskede chaufføren assistance fra politiet.

Da betjentene ankom til stedet, stod manden midt i bussen og råbte op. Han udviste en meget aggressiv adfærd over for både buschaufføren og de øvrige passagerer. Betjentene tog kontakt til manden, der blev bedt om at dæmpe sig og forlade bussen.

Den 38-årige mand fortsatte dog med at råbe op og var nu også aggressiv over for betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Det fik ham til at råbe diverse skældsord efter betjentene, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Ophidset mand sigtet for at kaste en cykel ind i en bil

Mandag kl. 22.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en meget ophidset mand stod og råbte på Ny Munkegade i Aarhus C. Manden smed herefter en cykel ind i en parkeret bil. Kort efter ankom en patrulje til stedet, og den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for hærværk.

**

Færdsel

Mandag kl. 12.24 skete der et færdselsuheld på Nordre Strandvej i Risskov, da en 51-årig kvindelig fodgænger blev påkørt af en bil, ført af en 71-årig kvinde, da denne kørte ud fra en parkeringsplads. Den kvindelige fodgænger kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld på Heibergsgade i Aarhus C, hvor en ung mand kom kørende mod ensretningen. Da han ville køre fra stedet igen, bakkede han direkte ind i en anden bil, ført af en 62-årig mand, med materiel skade til følge. Den 62-årige mand forsøgte at råbe føreren af den anden bil an, men han flygtede fra stedet uden at give sig til kende.

Mandag kl. 15.48 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Byleddet i Brabrand, hvor to biler, begge med 19-årige kvinder bag rattet, kørte sammen. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet og ingen alvorlig personskade. Den ene af kvinderne blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag kl. 16.45 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden samt ulovlig overhaling, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Randers SV.

Mandag kl. 20.33 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i Birkeparken i Åbyhøj. Han kan desuden se frem til en bøde på 5400 kr. + 500 kr. til offerfonden samt en betinget frakendelse af kørekortet, da han blev taget i at køre 93 km/t på en strækning, hvor man må køre 50 km/t.

Tirsdag morgen kl. 06.45 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N, hvor tre biler kørte sammen. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Trigevej i Søften, Hinnerup begået mandag den 7/2 kl. 07.50
  • På Sandballevej i Hinnerup begået mandag den 7/2 mellem kl. 09.30 og kl. 16.45
  • På Helenelyst i Brabrand begået tirsdag den 8/2 kl. 01.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi