Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 9.30 tre mænd på 24, 25 og 26 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for et røveri i september, hvor en 16-årig dreng blev frarøvet sin AaB-trøje på gaden i Aarhus C.

 

Se hele nyheden her

 

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 en 37-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for et indbrud begået torsdag middag i en villa på Søsterhøjvej i Højbjerg.

En beboer i huset kontaktede torsdag kl. 12.19 politiet og fortalte, at han var kommet hjem og havde set en fremmed mand, der skyndte sig ud af døren i samme øjeblik.

Manden, der havde et koben i hånden, stak af på en cykel, og efterfølgende kunne beboeren konstatere, der var brudt et vindue op. I en pose efterladt i huset lå noget elektronik, som manden formentligt havde forsøgt at stjæle, inden han blev overrasket, men han havde umiddelbart ikke noget at stjæle noget.

Ud fra det signalement, som beboeren gav, fik politiet mistanke til den 37-årige mand og kørte derfor til hans adresse.

Her blev der under en ransagning bl.a. fundet en cykel og noget tøj, som svarede til den beskrivelse, politiet havde fået, og han blev derfor anholdt og sigtet for indbrud.

Da den 37-årige har flere verserende sager, og han fremstilles derfor for i alt syv indbrud.

 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.30 tre mænd på 20, 20 og 22 år i grundlovsforhør i Retten i Randers. De sigtes for flere tilfælde af bedrageri og forsøg på bedrageri ved at have udgivet sig for at være fra banken og på den måde have franarret flere ældre borgere deres dankort og koder for derefter at have hævet eller forsøgt at hæve penge på kortene, som vi omtalte på gårsdagens døgnrapport.

 

Mændene er p.t. sigtet for i alt for 11 forhold begået fra den 29. september frem til d. 6. oktober i Ebeltoft, Ryomgård, Rønde, Hornslet, Malling og Hammel.

Østjyllands Politi fik onsdag flere anmeldelser om ældre, der var blevet snydt af de falske bankmænd, og flere sager blev kædet sammen af Østjyllands Politis afdeling for Økonomisk Kriminalitet, der har stået for efterforskningen.

Torsdag var en patrulje i Ebeltoft i forbindelse med efterforskningen, og mens de kørte rundt i området, fik de øje på en bil med tre mænd, som de fik mistanke til.

Da betjentene bragte bilen til standsning og tog kontakt til mændene, fandt de et dankort, der lå ved bilen. Det viste sig at tilhøre en ældre kvinde, som havde haft besøg af de falske bankmænd.

Alle blev derfor anholdt, og de er altså p.t. sigtet for 11 tilfælde af bedrageri og forsøg på bedrageri.

 

**

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 14.00 en 25-årig kvinde og en 25-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Både manden og kvinden sigtes for tyveri ved at have stjålet makeup-artikler og tandbørstehoveder til en værdi af flere tusinde kroner.

Tyveriet foregik ifølge sigtelsen i Normal på Dytmærsken i Randers. Her opdagede en vagt tyveriet og tilbageholdt kvinden og manden og tilkaldte politiet.

Begge er rumænske statsborgere, og de fremstilles for tyveri.


**

Biltyv taget på fersk gerning

En mand sad torsdag aften kl. 23.25 i sit hjem i Mårslet, da han pludseligt hørte lyde ude fra indkørslen. Da manden kiggede ud af vinduet kunne han se, at der sad en fremmed mand inde på førersædet af hans bil, som holdt parkeret i indkørslen. Beboeren løb ud af huset for at pågribe gerningsmanden og fortsatte efter ham, mens hans kone kontaktede politiet, da gerningsmanden løb fra stedet.

En hundepatrulje ankom kort efter til adressen, og hunden fik hurtigt færten og fik snuset sig frem til en 52-årig mand, som svarede til beskrivelsen af gerningsmanden. Beboeren kunne bekræfte, at det var manden han havde set i sin bil, og i den 52-åriges lomme fandt betjentene nogle stjålne genstande fra et indbrud i en bil på en anden adresse i Mårslet.

Den 52-årige blev anholdt og sigtet for tyveri fra biler.


**

 

Vidner søges: Vold på cykelsti i Randers

Østjyllands Politi søger vidner til en episode i mandags, hvor en 17-årig dreng blev slået i hovedet.

Mandag den 19. september kl. 09.15 kom den 17-årige dreng kørende på sin scooter over cykelbroen ved Randersbro i sydgående retning og overhalede her en trehjulet kabinescooter. Da drengen nåede til krydset Grenåvej/ Århusvej og holdt for rødt lys, kom kabinescooteren op på siden af den 17-årige.

Føreren af kabinescooteren begyndte at råbe af den 17-årige og slog ud efter drengen, som blev ramt 5-6 gange på siden af hovedet. Den 17-årige kørte herefter fra stedet, mens kabinescooteren kørte videre ad Grenåvej

Føreren af kabinescooteren beskrives som:

  • Mand
  • 40-55 år
  • 180-190 cm.
  • Kraftig af bygning
  • Lys hudfarve
  • kort hår
  • Kørte i en 3-hjulet kabinescooter, rød men sort omkring bagdækkene

Østjyllands Politi søger personer, som enten har set episoden eller som kan have oplysninger om føreren af kabinescooteren.
Kontakt Østjyllands Politi på tlf. 114.


**

Færdsel

Torsdag kl. 07.45 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Skolevangs Allé og Tammerisvej i Risskov, da en 36-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og ramte en 48-årig kvindelig bilist. Den 48-årige kvindes bil rullede rundt og endte på taget, men ingen kom tilsyneladende alvorligt til skade. Den 36-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 09.22 skete der et færdselsuheld på Skolebakken i Aarhus, da en 62-årig kvindelig fodgænger blev påkørt af letbanen. Kvinden blev kørt på hospitalet til behandling for sine skader. De nærmere omstændigheder omkring uheldet skal nu undersøges.

Torsdag kl. 09.36 skete der et solouheld i krydset mellem Postvej og Linen i Hinnerup, hvor en 32-årig mandlig bilist endte i grøften. Den 32-årige kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet.

Torsdag kl. 11.54 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus, da en 44-årig mandlig bilist drejede ud fra en tankstation og ud i anden vognbane, hvor han kørte ud foran og blev påkørt af en lastbil ført af en 32-årig mand. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 39-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.39 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset i krydset mellem Løgholmvej og Kastbjergvej i Glesborg.

En 19-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.51 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Rydevænget i Aarhus. Den 19-årige blev desuden sigtet for ikke at have medbragt sit kørekort og for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 23-årig mandlig bilist blevf torsdag kl. 23.43 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Østergade i Hadsten.

 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

  • På Søsterhøjvej i Højbjerg begået torsdag den 6/10 kl. 12.12
  • På Espegårdsvej i Viby begået torsdag den 6/10 mellem kl. 07.30 og kl. 17.30

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi