Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus to rumænske mænd på 20 og 29 år, der sigtes for røveri i Magasin i Aarhus tirsdag eftermiddag ved i forening at have stjålet to parfumer og i den forbindelse at have slået en butiksvagt hårdt i ansigtet.

Vagten har forklaret til politiet, at han havde siddet i et baglokale og kigget på butikkens overvågning, da han var blevet opmærksom på en person, der forsøgte at pille en alarm af en parfume, som han efterfølgende puttede i lommen.

Vagten gik ud i butikken for at konfrontere manden, som han bad om at følge med. Det fik manden til at råbe op, hvorefter to andre mænd kom til stedet. Vagten forsøgte at tilbageholde butikstyven, der dog gjorde kraftigt modstand. Da de kom tæt på udgangspartiet, fik vagten pludselig et hårdt slag i ansigtet og blev skubbet ned på jorden.

Mændene løb herefter fra stedet og hen til en bil, der holdt på Vestergade. Et vidne cyklede efter bilen og fik taget et billede af nummerpladen. Oplysningerne blev givet videre til patruljerne, og kort efter blev bilen standset på Nørregade, og de tre mænd, der sad i bilen, blev anholdt. Under ransagning af bilen blev der fundet to parfumer i originale kasser.

**

 

Kørte 111 km/t og mistede både bil og kørekort

En 24-årig mandlig bilist fra Odense måtte tirsdag finde en anden måde at komme hjem på, efter han fik beslaglagt sin bil på grund af vanvidskørsel. Den 24-årige mand blev fanget i en færdselskontrol på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor han kl. 11.45 blev målt til at køre 111 km/t mod tilladt 50 km/t, mens han foretog en overhaling over spærrelinjen.

En hurtig motorcykelbetjent satte efter og fik standset bilen, og den unge mand fulgte med tilbage til færdselskontrollen, hvor han selv fik lov til at se målingen. Ud over et klip og en bøde for den ulovlige overhaling venter der nu den unge mand en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år, fængselsstraf og en bøde – kørekortet blev i øvrigt inddraget på stedet.

Bilen, der tilhørte mandens søster og svoger, blev beslaglagt med henblik konfiskation, idet den var blevet anvendt til vanvidskørsel. Den 24-årige mand, der i øvrigt kun havde haft kørekort i seks måneder, måtte forlade stedet til fods.

I løbet af den times tid færdselsafdelingen stod på Silkeborgvej blev yderligere tre bilister taget i at køre for hurtigt og kan nu se frem til et klip i kørekortet.

**

 

Sig nej hvis fremmede beder dig om at hjælpe med at hæve penge!

Østjyllands Politi fik tirsdag to anmeldelser om mistænkelige forhold, hvor en gruppe mænd havde lokket folk til at hæve penge til dem.

En 42-årig mand fortalte, at han mandag eftermiddag var blevet kontaktet af tre mænd på gaden i Aarhus C, der havde spurgt, om han kunne hjælpe dem med at hæve nogle kontanter. Mændene fortalte, at deres firma var ved at lukke ned, og at de p.t. ikke havde et kreditkort.

De foreslog derfor, at de overførte nogle tusinde kroner til manden, og så kunne han hæve det tilsvarende beløb til dem. Det indvilgede manden i, men dagen efter valgte han at anmelde episoden til politiet.

En 41-årig kvinde anmeldte samme dag en lignende episode, der var sket fredag i Aarhus C. Her fik fire mænd kvinden til at hæve penge til dem på samme vis. Tirsdag konstaterede hun, at banken havde lukket hendes konto midlertidigt, og hun kontaktede derfor politiet.

Østjyllands Politi har tidligere set samme fremgangsmåde, som typisk bruges af kriminelle, som vil slette pengespor. Hvis du hæver penge for fremmede, kan du altså risikere at medvirke til hvidvask. Det er ikke bare en rigtig dårlig idé - det kan også potentielt være strafbart. Så opfordringen fra politiet er klar: Sig nej, hvis fremmede beder om hjælp til at hæve penge.

**

 

Politiet efterforsker sag om mulig frihedsberøvelse og vold

Tirsdag kl. 14.23 fik Østjyllands Politi et opkald fra en medarbejder hos Danbolig på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor der kort forinden var kommet en forslået mand ind via bagindgangen og bedt medarbejderen ringe efter politiet. Manden havde fortalt medarbejderen, at han havde været låst inde i en lejlighed, men nu var sluppet væk.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og der blev også tilkaldt en ambulance, idet den 30-årige mand var blevet udsat for vold og skulle undersøges nærmere. Han er fortsat indlagt på sygehuset, men har umiddelbart ikke pådraget sig alvorlige skader.

På baggrund af den indledende efterforskning tyder det på, at den 30-årige mand har været frihedsberøvet i en lejlighed i Åbyhøj i flere timer, hvor han er blevet udsat for vold af en eller flere personer, som politiet formoder han kender i forvejen. Af hensyn til den videre efterforskning kan Østjyllands Politi dog ikke bidrage med flere oplysninger om sagen.

**

 

Brand i ejendom i Ebeltoft

Tirsdag kl. 19.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et hus på Jernbanegade i Ebeltoft. Da patruljerne ankom til stedet, var alle personer reddet ud, og brandvæsnet var allerede i gang med slukningsarbejdet, og branden havde godt fat i bindingsværkhuset, der var overtændt.

På baggrund af de foreløbige afhøringer tyder det på, at branden startede i stueetagen hos en 87-årig kvinde, der har forklaret til politiet, at hun havde tændt et stearinlys, der efterfølgende var væltet og havde antændt noget tekstil. Kvinden blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for nogle forbrændinger og til observation for røgforgiftning.

Kl. 20.56 meddelte brandvæsnet, at branden nu var slukket, og at man påbegyndte efterslukning. Begge lejligheder i stuen og på 1. sal var udbrændt, og der var omfattende brand- og sodskader i hele ejendommen. Branden skal nu undersøges nærmere.

**

 

Kvinde udsat for tricktyveri i sit hjem

Tirsdag kl. 13.20 blev en 38-årig kvinde udsat for et tricktyveri i sit hjem på Kristrupvej i Randers SØ. Kvinden havde sat et par høretelefoner til salg og var blevet kontaktet af en mand, der gerne ville købe dem.

Manden kom hjem til kvinden for at se på høretelefonerne, men spurgte så pludselig, om han måtte låne toilettet, hvilket han fik lov til. Herefter spurgte han, om han måtte få et glas vand, hvilket kvinden fandt til ham.

Kvinden har forklaret, at det hele gik meget hurtigt, og pludselig havde manden forladt hendes hjem igen, og efterfølgende fandt hun ud af, at der manglede et par andre earpods, som normalt lå på køkkenbordet.

Manden beskrives som:

 • Ca. 168-170cm høj
 • Ca. 30 år gammel
 • Tynd/ranglet
 • Havde mange tatoveringer på både hals, ansigt og fingre
 • Iført sort kasket, sort jakke og cowboybukser
 • Havde et hul med sort ring i det ene øre

**

Udenlandske butikstyve på spil i Aarhus

To gange tirsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi anmeldelser fra vagter i henholdsvis Storcenter Nord og Bruuns Galleri, der havde tilbageholdt udenlandske butikstyve.

Den første anmeldelse kom kl. 15.21, hvor en butiksvagt i Storcenter Nord havde tilbageholdt en spansk mand, der var blevet taget i at stjæle blandt andet sko og el-artikler fra flere af storcenterets butikker. Den 21-årige mand erkendte, at have stjålet varer fra Føtex og Sportsmaster. Han blev sigtet for to tilfælde af butikstyveri og de stjålne varer blev leveret tilbage.

Kl. 16.27 kom anmeldelsen fra Bruuns Galleri, hvor en vagt havde tilbageholdt to rumænske butikstyve, der var mistænkt for at have stjålet bukser fra Levi’s-butikken. Den ene, en 21-årig mand, havde dog ikke nogen koster på sig, men den anden, en 24-årig mand, var i besiddelse af et par jeans. Han blev derfor anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Specialpatruljen fandt våben og stoffer i to lejligheder

Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag ved middagstid på kontrol i to lejligheder på samme vej i Aarhus N, da politiet havde mistanke til, at der var stoffer begge steder.

I den ene lejlighed fandt betjentene under ransagningen en mindre mængde hash og en ulovlig kniv, og den 34-årige mand, der bor på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven.

I den anden lejlighed traf betjentene den 24-årige mand, der bor der, samt en 28-årig mand, som var på besøg. Den 28-årige havde to pebersprays og en mindre mængde heroin og kokain på sig, og han blev derfor både sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af våbenloven.

Den 24-årige havde en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde.

**

Aggressiv restaurantgæst anholdt

Tirsdag kl. 21.14 blev en patrulje sendt til en restaurant på Middelgade i Randers C, hvor en kunde havde været aggressiv over for personalet og nægtede at forlade stedet. Betjentene tog kontakt til den 55-årige mand, som de kunne konstatere havde været i kontakt med politiet tidligere på aftenen, hvor han var blevet bortvist fra en bar længere nede ad gaden.

Den 55-årige mand blev bedt om at forlade restauranten, hvilket han dog nægtede. I stedet råbte han op og blev aggressiv over for betjentene. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.13 skete der et færdselsuheld på Venøvej i Tilst, hvor to biler stødte sammen. En 30-årig kvinde kom kørende ad Venøvej og skulle svinge til venstre i krydset ved Skjoldhøjvej, da hun kørte ind i en anden bil, der blev ført af en 34-årig kvinde, der holdt stille for at svinge ind til Skjoldhøjskolen. Der skete umiddelbart ingen personskade. Den 30-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 07.13 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers C. En 58-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hobrovej og skulle svinge til højre ved en indkørsel, da hun opkørte en 50-årig kvinde, der kom gående på fortovet. Den 50-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive behandlet, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 58-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 07.53 skete der et færdselsuheld på Rådmands Boulevard i Randers. En 66-årig kvindelig bilist kom kørende ad Rådmands Boulevard og skulle svinge til venstre ad Vestre Allé, da hun påkørte en 59-årig kvindelig knallertkører, der kom kørende fra modsatte side ad Rådmands Boulevard. Knallertkøreren kom til skade og blev kørt til behandling på skadestuen. Den 66-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 08.02 skete der et soloheld på Nordjyske Motorvej ved Trige, hvor en bil, ført af en 24-årige mand, snurrede rundt flere gange. Der skal umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 09.39 skete der et færdselsuheld på Blomstervej i Tilst, hvor bil, ført af en 22-årig mand, blev påkørt af en polsk indregistreret lastbil med hænger på, da denne kørte ud fra en sidevej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 41-årige polske mand, der førte lastbilen, blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt og fik en straksbøde på 1000 kroner.

Tirsdag kl. 10.12 skete der et færdselsuheld på Harald Selmers Vej i Risskov. En 25-årig mandlig bilist kom kørende i en varebil og ind i en rundkørsel ved Asylvej, da han påkørte en 26-årig kvindelig cyklist, der var på vej rundt i rundkørslen. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 25-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Stockholmgade i Aarhus N, hvor der skete en kollision mellem en varebil og et letbanetog. Der skete kun mindre materiel skade som følge af sammenstødet. Kørslen på letbanen blev kortvarigt indstillet, mens varebilen blev bugseret væk. Årsagen til sammenstødet er endnu ikke endeligt afklaret.

Tirsdag kl. 14.03 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Bondesvadvej i Odder. To biler ført af henholdsvis en 46-årig mand og en 40-årig kvinde, kørte begge ad Århusvej mod nord, da kvinden bremsede ned for at foretage et venstresving i krydset ved Bondesvadvej. Dette så den 46-årige mand, der kørte bagved, for sent, og han påkørte kvindes bil. Begge parter blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 46-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.01 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Rytoften i Aarhus V. En 36-årig mandlig bilist kom kørende ad Rytoften og frem mod krydset ved Åby Ringvej, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 19-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til onsdag kl. 01.25 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ormslevvej i Viby.

Natten til onsdag kl. 03.45 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Brabrand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Vestergade Ryomgård begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 10.00 og kl. 11.30
 • På Bastrups Allé i Randers SV begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 07.50 og kl. 13.50
 • På Blegindvej i Tiset, Solbjerg begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 10.07 og kl. 17.30
 • På Merianvej i Risskov begået tirsdag 18/1 kl. 18.35
 • På Bygmarken i Lystrup begået tirsdag den 18/1 kl. 20.26
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi