Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 53-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for voldtægt begået søndag formiddag på en adresse i Norddjurs mod en 24-årig kvinde, som han var kørelærer for. 

Derudover sigtes han for ved forskellige lejligheder i en periode fra 1. februar til 20. marts at have begået seksuelle overgreb mod den 24-årige i en bil under køretimerne og forsøgt at voldtage hende. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Ni klip og en frakendelse under færdselskontrol

Østjyllands Politis færdselsafdeling var lørdag aften på kontrol i den vestlige del af Aarhus, hvor betjentene blandt andet målte hastighed. 

Ni bilister kan se frem til et klip i kørekortet for at have kørt for stærkt, og en enkelt står til en betinget frakendelse af kørekortet. Derudover blev der uddelt 12 sigtelser for andre forseelser. 

Under indsatsen traf nogle betjente tilfældigvis en ung mand ved en bil, og han havde ikke videre lyst til at tale med politiet. Han stak af fra stedet til fods, og undervejs tabte han en machete, som politiet beslaglagde. 

Færdselsindsatsen endte med følgende resultat: 

9 hastighed klip
1 hastighed til betinget frakendelse
1 hastighed
2 lov om euforiserende stoffer
2 manglende anvendelse af sikkerhedssele
2 anvendelse af el løbehjul uden hjelm
1 ikke hold til højre på vejen
1 kørsel uden førerret
1 manglende lygteføring
1 privat anvendelse af erhvervskøretøj
1 lejekontrakt ej medbragt i lejekøretøj


**

 

Ung mand anholdt efter graffiti-hærværk

Østjyllands Politi fik søndag eftermiddag en anmeldelse om, at der var malet graffiti på flere huse og busskure i Skødstrup. En patrulje kørte rundt i området og fandt umiddelbart otte forskellige steder, hvor der var skrevet forskellige ord med rød spraymaling. 

Det var blandt andet gået ud over tre husejere, skolen, en butik og nogle busstoppesteder. 

Efter at have talt med flere borgere i byen fik betjentene et tip om, at en ung mand havde købt noget rød spraymaling i en butik. Det spor ledte politiet til en 18-årig mand, som blev kontaktet på sin bopæl i lokalområdet. 

Han havde en jakke med spor efter rød maling på ærmerne, og han endte med at erkende forholdene, som skulle være begået fredag aften. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for hærværk, og han kan muligvis se frem til erstatningskrav for graffiti-maleriet.  


**

 

Mindre gruppe fans skabte uro ved fodboldkamp

Kort efter søndagens Superliga-kamp mellem AGF og Viborg opstod der uro uden for stadion i Aarhus blandt en mindre gruppe af udeholdets fans.

Under kampen affyrede et par fans fyrværkeri, og uroen begyndte, da nogle betjente efter kampen ville sigte de to personer efter fyrværkeriloven. Den ene forsøgte at stikke af, da han skulle identificeres, og han blev derfor anholdt. 

Det skabte dårlig stemning blandt en gruppe personer, der var utilfredse med politiet. Der blev kastet med sten og fyrværkeri, inden gruppen blev opløst, og fansene tog afsted. Ingen kom umiddelbart til skade. 

En enkelt blev anholdt under uroen og sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden. 

Østjyllands Politi efterforsker dog episoden nærmere, og flere kan derfor blive sigtet på et senere tidspunkt. 

**

 

Anmeldelse om slagsmål på tankstation

Østjyllands Politi fik søndag kl. 19.55 en anmeldelse om, at to mænd var oppe at slås ud for en tankstation på Fredensvangs Runddel i Viby. 

Ifølge anmeldelsen var de to mænd gået ud af hver deres bil, hvorefter de var endt i håndgemæng. 

Da politiet kom frem, var mændene kørt fra stedet igen, men nogle vidner havde noteret nummerpladerne på bilerne og kunne give et signalement af de to personer. 

På den måde fandt politiet frem til en 34-årig mand og en 50-årig mand, som kender hinanden, og som har haft nogle uoverensstemmelser. 

Begge skal afhøres nærmere, og politiet undersøger nu sagen for at finde frem til, om nogen eventuelt skal sigtes i sagen. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.52 skete der et færdselsuheld i krydset Havkærvej/Bysmedevej i Tilst. En 42-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 48-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Patruljen på stedet fik mistanke til, at den 42-årige var beruset, og den mistanke bestyrkede alkometertesten. Den 42-årige blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. I mandens bil lå en kniv, som han også blev sigtet for at besidde. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Koglestien i Egå begået lørdag d. 19/3 mellem kl. 14.45 og kl. 21.30
På Skæring Hedevej i Egå begået mellem onsdag d. 16/3 kl. 15.00 og søndag d. 20/3 kl. 13.00
På Brendstrupvej i Aarhus N begået mellem fredag d. 18/3 kl. 13.00 og søndag d. 20/3 kl. 17.00
På Østre Skovvej i Risskov begået søndag d. 20/3 kl. 16.15


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi