Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstillede mandag kl. 11.00 en 25-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Den 25-årige mand er sigtet for at være i besiddelse af en kniv på et ikke offentligt tilgængeligt sted, da han i går aftes kl. 19.30 kom kørende i bil i Viby J og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, hvor han blev fundet i besiddelse af kniven.

Ved grundlovsforhøret blev den 25-årige mand varetægtsfængslet i fire uger frem til d. 31/3. Den 25-årige tog forbehold for at kære kendelsen til landsretten, og Østjyllands Politi har p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Rat med mere stjålet fra parkerede køretøjer

Østjyllands Politi modtager i tiden flere anmeldelser fra folk, som har fået stjålet tasker, elektronik eller sågar rat og inventar fra deres biler.

Mandag morgen fik en bilejer en ærgerlig start på dagen, da vedkommende kom ud til en bil med en knust siderude. Bilejeren havde i løbet af weekenden fået stjålet rat og et USB-ladekabel fra sin bil, som havde været parkeret på Truevej i Brabrand. 

Også i Viby J kom en uheldig bilist mandag eftermiddag ud til sit køretøj, der holdt parkeret ved Runddelen på Viby Torv. Her kunne vedkommende konstatere, at bagerste højre siderude var smadret, og at bl.a. rat, speedometer og en sædepude var blevet stjålet.

Østjyllands Politi undersøger begge sager nærmere. 

Politiet opfordrer til, at man altid sørger for at låse sit køretøj, når man forlader det, samt at man parkerer på parkeringspladser, der er belyst eller overvåget, hvis man har mulighed for det.

En anden mulighed er at installere en ekstra ratlås på sit bilrat for at undgå tyveri af netop dette. I rattet sidder en airbag, som oftest er årsagen til, at de kan have værdi for tyvene at gå efter. 

Efterlad derudover aldrig tasker eller andre værdigenstande liggende synligt fremme i bilen, da det kan gøre det mere eftertragtet for tyven at vælge lige netop din bil at begå indbrud i. 

**

 

Formodet cykeltyv skubbede politibetjent

En politibetjent fra Østjyllands Politi opdagede mandag ved middagstid i sin fritid, at to personer muligvis var i færd med at stjæle cykler ved Christen Købkes Gade i Aarhus C.

I den forbindelse rettede den mandlige betjent henvendelse til den ene af de to personer, hvorefter han gav sig til kende som værende fra politiet og fortalte, at personen var anholdt. Den formodede cykeltyv skubbede i den forbindelse betjenten væk med begge sine hænder og løb væk fra stedet.

Det lykkedes kort efter for betjenten at indhente den 53-årige mand på Eckersbergsgade nær Musikhuset, hvor han tilbageholdt den 53-årige indtil en patrulje fra Østjyllands Politi ankom. Da patruljen ankom, blev den 53-årige mand anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand. Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og sigtet for besiddelse af narko.

**

 

Bilbrand førte til afspærret området

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag aften kl. 21.50 sendt til en adresse på Fusvadvej i Hørning, hvor der af ukendte årsager var opstået brand i et køretøj.

Ifølge ejeren befandt der sig en gasflaske i bilen, hvorfor et område på 500 meter blev afspærret af myndighederne som sikkerhedsafstand til brandstedet.

Det lykkedes brandfolkene at få gasflasken ud af bilen i forbindelse med slukningsarbejdet, uden der opstod yderligere sprængningsfare for naboerne i det omkringliggende område. Afspærringen blev efterfølgende ophævet og naboerne orienteret.

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 07.38 skete der et færdselsuheld på Vennelystvej i Randers SØ. En 56-årig mandlig bilist foretog et højresving på Vennelystvej til en tankstation, hvor han påkørte en 38-årig mand på knallert. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, og der skete begrænset med materiel skade på de involverede køretøjer. Den 56-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 07.49 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning nær Trige, hvor to biler kørte sammen. En 55-årig mandlig bilist kørte i forbindelse med køkørsel op i en forankørende, der blev ført af en 44-årig mand. Ingen personer kom alvorligt til skade i forbindelse med episoden, der dog medførte nogle trafikale gener i morgentrafikken. Den 55-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Mandag kl. 08.45 skete der endnu et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej, denne gang i nordgående retning nær Tilst. Grundet køkørsel påkørte en 63-årig mandlig bilist en forankørende 37-årig mand. Sammenstødet medførte en del trafikale gener i morgentrafikken, og den 63-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Én person kom lettere til skade og blev kørt med ambulance til hospitalet for kontrol.

Mandag kl. 12.15 skete der et færdselsuheld på Lucernevej i Randers NV. I krydset med Mariagervej påkørte en 42-årig kvindelig bilist en 47-årig mand, der var kommet kørende på el-løbehjul. Påkørslen var sket ved, at den kvindelige bilist overså personen på el-løbehjul, da han var kommet kørende i nordgående retning på den sydgående cykelsti. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

En 20-årig mandlig bilist blev mandag kl. 16.55 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Park Allé i Aarhus C. Her blev han sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort. Han blev desuden sigtet for at være i besiddelse af en mængde salgsposer med både hash og skunk. 

En 45-årig mand blev tirsdag aften standset af en patrulje, da han kom kørende i sin bil på Sjællandsgade i Randers C, hvor han blev sigtet og anholdt for at køre bil i narkopåvirket tilstand. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en mindre mængde amfetamin gemt i mandens underbukser.

En 27-årig mand blev tirsdag aften anholdt, da en patrulje standsede ham på Lystrupvej i Risskov, hvor han blev sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand. Han blev i samme forbindelse fundet i besiddelse af hash, skunk og kokain og sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse: • På Vilhelm Becks Vej i Viby J begået fredag d. 17/2 mellem kl. 11.00 og kl. 15.00
På Fruenshøj i Løgten begået mandag d. 6/3 kl. 11.06
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi