Nyt fra Risskov i politiets døgnrapport

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

35-årig mand i kritisk tilstand efter færdselsuheld

En 35-årig mand kom natten til mandag alvorligt til skade ved et færdselsuheld på Søftenvej i Aarhus N, og han er p.t. indlagt i kritisk tilstand. 

Kl. 00.35 kom anmeldelsen om uheldet, der skete tæt på en afkørsel ved Djurslandsmotorvejen. Her kørte den 35-årige mand ind i en betonpille under en bro. Han blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor han blev indlagt med svære skader. 

Afkørslen tæt på uheldsstedet blev spærret, mens der blev arbejdet på stedet, hvor blandt andet en bilinspektør foretog undersøgelser, der skal være med til at klarlægge de nærmere omstændigheder. 

De pårørende til den 35-årige er underrettet.  

**

Motorcyklist alvorligt kvæstet efter uheld på bane

En 58-årig mand fra Sverige blev søndag indlagt med alvorlige skader efter, han omkring kl. 15.00 var kørt galt på sin motorcykel under et racerløb på Ring Djursland i Kolind. 

Den 58-årige mistede herredømmet over motorcyklen i en kurve og blev kastet af motorcyklen, der blev slynget op over en græsvold, hvorefter den ramte ned i en bil på en parkeringsplads ved siden af banen. 

Den 58-åriges tilstand betegnes som kritisk. Hans pårørende er underrettet. 

En patrulje foretog afhøringer på stedet, og Østjyllands Politi undersøger nu uheldet nærmere. 

**

 

Ældre kvinde snydt af falsk vvs’er

En 81-årig kvinde anmeldte søndag, at hun omkring kl. 19.45 var blevet udsat for tyveri i sit hjem i Aarhus V. Ifølge kvinden havde en mand banket på hendes dør og sagt, at han skulle skifte en vandlås. 

Da manden virkede flink og overbevisende, lukkede hun ham ind i sin lejlighed. Kort efter tog manden den 81-åriges pung og nogle smykker, inden han hastigt forlod stedet. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden: 

Andet etnisk herkomst end dansk
Ca. 160-165 cm, kraftig af bygning
Iført arbejdstøj
Talte dansk 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk over for folk, der møder op og beder om at komme ind i ens hjem uden en forudgående aftale. Bed om ID på vedkommende og foretag evt. et kontrol opkald til den virksomhed eller myndighed, som personen udgiver sig for at komme fra. Er du i tvivl, så lad være med at lukke vedkommende ind. 

**

 

10 anmeldelser om indbrud i biler i Brabrand

Søndag morgen og formiddag modtog Østjyllands Politi 10 anmeldelser fra borgere, der havde haft indbrud i deres biler i løbet af lørdag aften/natten til søndag. Syv af bilerne havde holdt parkeret i området ved Brabrand Haveforening og Skovbakkevej/Edwin Rahrs Vej i Brabrand, mens de øvrige tre havde holdt parkeret på Karensvej. 

I alle 10 tilfælde havde gerningsmanden/-mændene smadret en rude for at få adgang til kabinen, men i fire af tilfældene var der ikke stjålet noget. Fra de øvrige seks biler var der blandt andet stjålet kreditkort, solbriller, personlige papirer, tøj og en enkelt bærbar computer. 

På baggrund af de anmeldelser, politiet har modtaget, formodes det, at indbruddene er begået i tidsrummet fra lørdag aften kl. 21.30 og søndag morgen kl. 05.15. Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogen mistænkelige personer eller køretøjer i området i dette tidsrum. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114. 

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen:

Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
Luk vinduer og døre helt og lås bilen, når du går fra den
Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning

**

Bestjålet efter tur i pirattaxa

En 33-årig mand fik natten til søndag omkring kl. 1.30 stjålet sine kreditkort, efter han havde taget en pirattaxa hjem fra byen i Aarhus. Da han skulle betale for turen, virkede automaten ikke, og han blev i stedet bedt om at overføre pengene på MobilePay. Uden for ”taxaen” ville chaufføren vise den 33-årige en dans, og dansede rundt om ham. 

Senere søndag opdagede den 33-årige, at han hans kreditkort var blevet stjålet, og at der var hævet flere tusinde kroner. 

Den 33-årige har givet følgende signalement af chaufføren:

Mellemøstlig af udseende, brun i huden
Ca. 25-30 år
Ca. 180 cm, spinkel
Sort fuldskæg
Talte dansk med accent

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig benytter sig af pirattaxa, da der er flere eksempler på, at passagerer bliver udsat for tyveri og røveri. Tag en rigtig taxa eller brug offentlig transport. 

**

Mindre uro efter fodboldkamp

Efter søndagens fodboldkamp mellem Randers og FCK på Randers Stadion opstod der kortvarigt noget tumult mellem nogle enkelte af udeholdets fans og nogle kontrollører, der var rejst med fra København. 

Et par af kontrollørerne blev slået i hovedet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade. Det var ikke umiddelbart muligt at finde frem til gerningsmændene, men Østjyllands Politi sikrede overvågning på stedet og efterforsker nu episoden nærmere. 

En 22-årig mand blev under kampen fundet i besiddelse af romerlys, og han blev derfor sigtet efter fyrværkeriloven. 

**

 

To mænd sigtet for at stjæle fra kassen

En vagt opdagede søndag kl. 16.30 via overvågningen i Salling i Aarhus, at to mænd havde brudt et kasseapparat op, mens personalet kortvarigt var væk fra kassen. 

Det viste sig, at mændene havde taget nogle hundrede kroner og efterfølgende også stjålet nogle solbriller i varehuset. 

De to mænd på hhv. 28 og 43 år blev kort efter genkendt ud fra overvågningen og tilbageholdt, indtil politiet kom frem. Betjentene på stedet anholdt mændene og sigtede dem for tyveri. 

**

 

Butikstyv havde kniv i tasken

Personalet i en dagligvarebutik på Rådhuspladsen i Aarhus tilbageholdt søndag kl. 20.17 to mænd, der havde fyldt nogle varer i en rygsæk og var gået ud af butikken uden af betale. 
Da politiet kom frem, overtog betjentene de to mænd på 42 og 24 år, der blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Den 24-årige havde en kniv i sin taske, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 18.50 blev en 26-årig mand anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus C. Den 26-årige blev meget opfarende under anholdelsen og råbte flere skældsord rettet mod patruljen. Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

Mandag kl. 6.30 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Nordre Ringgade i Aarhus C. Her skete der et sammenstød mellem letbanen og en varebil. Der skete kun mindre materiel skade og ingen personer kom umiddelbart noget til. Parterne havde forskellige opfattelser af, hvordan uheldet var sket, og episoden undersøges nu nærmere. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds 

På Vestre Strandallé i Risskov begået mellem onsdag d. 11/5 kl 15.00 og søndag d. 15/5 kl. 13.50
På Viborgvej i Randers NV begået mellem fredag d. 13/5 kl. 15.00 og søndag d. 15/5 kl. 18.00
På Vestre Bakkevej i Randers C begået mellem fredag d. 13/5 kl. 10.00 og søndag d. 15/5 kl. 18.30
På Nordre Kærvej i Balle begået søndag d. 15/5 mellem kl. 17.00 og kl. 22.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi