Østjyllands Politi: Nyt fra Risskov - fredag den 22. maj


Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

Kvinde sigtet efter kommentar på Facebook

En 36-årig kvinde fra Aarhus fik torsdag middag besøg af et par betjente, som sigtede hende for trusler på livet. Kvinden havde dagen før skrevet en kommentar på en Facebook-side, hvor der var en del debat om en offentlig kendt person. I en kommentar skrev kvinden bl.a. ”er der ikke snart nogen, der kan ramme den mand med en kugle, så vi kan slippe for ham”. Kommentaren blev anmeldt til politiet, der aflagde kvinden et besøg. 

Den 36-årige erkendte, at hun havde skrevet kommentaren, men at hun ikke havde ment ordene bogstaveligt, og at der blot var tale om en ophedet debat. 

Hun slap dog ikke for en sigtelse for at have truet en anden person på livet.  

**

Ung mand kørte ind i hus – sigtet for sprit- og narkokørsel

En 18-årig kørte natten til fredag kl. 1.00 direkte ind i en husmur i et sving på Sveavej i Risskov. Sammenstødet var så voldsomt, at der kom et stort hul i murstensvæggen indtil huset, og bilen fik store skader. Den 18-årige kunne dog kravle ud af bilen, og han forsøgte efterfølgende at gå fra stedet. Et vakst vidne fik dog fat i ham og sikrede, at han blev på stedet, indtil politiet kom frem. 

Det viste sig, at den 18-årige havde været til en fest i området, og at han havde stjålet en bil ved huset, hvorefter han kørte afsted, selvom han var påvirket af alkohol og stoffer og ikke har kørekort. 

Den 18-årige, som slap fra uheldet med nogle mindre brud på kroppen, blev derfor sigtet for sprit- og narkokørsel, kørsel uden førerret og tyveri af bil.

Der var ingen hjemme i huset, han kørte ind i, så ingen ud over bilisten selv kom til skade. 

 

**

 

 

Festgæst smadrede rude og truede med kniv

Østjyllands Politi måtte to gange torsdag eftermiddag rykke ud til en mindre fest i en lejlighed på Trillegårdsvej i Aarhus V. Første gang var omkring kl. 13.00, hvor en 29-årig mand på stedet, havde smadret en rude og virkede aggressiv. 

Da politiet kom frem, blev han sigtet for hærværk og bortvist fra lejligheden, da ejeren ikke længere var tryg ved hans tilstedeværelse. Et par timer kom manden tilbage igen, og han var stadig meget opfarende og aggressiv. Han gik ind i lejligheden og tog en brødkniv, som han truede en 33-årig mand med, mens han råbte, at han ville stikke ham ned. 

Politiet blev igen tilkaldt, og en patrulje fik fat i den 29-årige mand, der var noget påvirket af stoffer eller alkohol. Denne gang blev han anholdt og sigtet for trusler på livet.

**

 

Sten kastet mod færdselsbetjent

En motorcykelbetjent satte torsdag kl. 21.24 efter en mand på en crosser, som kørte hasarderet rundt på nogle stier omkring Herredsvej og Torpevænget i Aarhus V. Betjenten fik indhentet manden, der smed crosseren og stak af til fods. Mens betjenten forsøgte at indhente føreren af crosseren, kom en anden betjent til stedet for at tage crosseren med til politistationen. 

Pludseligt kom en mand løbende og kastede en stor sten mod betjenten ved crosseren. Stenen snittede betjentens ben, men forårsagede ikke nogen skader. Det lykkedes ikke at få fat i hverken manden på crosseren, eller den stenkastende mand. 

Østjyllands Politi efterforsker sagen videre for at finde frem til gerningsmændene. 

**

 

Forsøg på røveri hos bager

Østjyllands Politi fik fredag morgen kl. 5.40 en anmeldelse om, at en mand havde forsøgt at begå røveri hos Konditorbageren på Langkærvej i Tilst. En ekspedient forklarede, at hun var ved at gøre klar til at åbne, da manden bankede på døren. Da hun gik hen og åbnede op for at høre, hvad han ville, holdt han en kniv og en plasticpose frem og forlangte at få pengene fra butikken. Ekspedienten skyndte sig at lukke og låse døren igen, og manden stak herefter af til fods. 

Flere patruljer kørte rundt i området for at lede efter manden, men det lykkedes i første omgang ikke at få fat på ham. 

Gerningsmanden beskrives som: 

Arabisk af udseende
Ca. 18-20 år gammel
Ca. 170-175 cm høj, spinkel af bygning
Iført helt sort tøj og sort balaclava (elefanthue) 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og hører gerne fra evt. vidner, som har set manden fredag morgen. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

 

**

 

Mand anholdt efter knytnæveslag 

Østjyllands Politi rykkede natten til fredag kl. 1.39 ud til en adresse i Tranbjerg, hvor nogle interne stridigheder var endt ud i en voldsepisode. En 52-årig mand havde på vejen uden for huset slået en 54-årig mandlig bekendt flere gange med knytnæveslag på grund af nogle uoverensstemmelser. 

Den 54-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, men den 52-årige blev anholdt og sigtet for vold. 

**

Brand i container

Torsdag kl. 15.34 ringede en borger 112, da stod høje flammer op af en container på Ny Banegårdsgade i Aarhus C. Få minutter efter havde brandvæsnet slukket branden, der ikke havde nået at brede sig til bygninger eller andre genstande. Det er uvist, hvordan branden er opstået. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.35 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist drejede til højre ind ad en vej og ramte ind i en 27-årig mand, som kom kørende på løbehjul. Den 27-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 20-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 13.09 skete der et færdselsuheld på Præsthøjvej i Torrild ved Odder. En 21-årig mand mistede kontrollen over sin motorcykel i et sving og væltede ned på asfalten. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld på Nordkystvejen i Allingåbro. To personbiler kørte frontalt sammen og seks personer blev kørt til skadestuen. 

Torsdag kl. 16.45 blev en 39-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Damkærvej i Randers SV. 

Torsdag kl. 17.59 skete der et færdselsuheld på Ballevej i Odder. En 29-årig mand mistede kontrollen over sin motorcykel og væltede ned i en grøft. En forbipasserende fik tilkaldt hjælp, og den 29-årige blev kørt på skadestuen. Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 19.47 blev en 26-årig mand anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Frejasvej i Randers NV. 

Torsdag kl. 19.53 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Valdemarsvej i Randers SØ. I bilen lå der en madkasse med en mindre mængde hash i, så den 31-årige blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Torsdag kl. 21.45 skete der et færdselsuheld på Ringboulevarden i Randers NV, da en 28-årig mand mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i et træ ved siden af vejen. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. Da en alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. 

Torsdag kl. 22.44 blev en 66-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, efter han var væltet på Fuglsangvej i Grenaa. 

Torsdag kl. 23.10 skete der et færdselsuheld på Logistikparken i Brabrand. En 30-årig mand mistede kontrollen over sin bil, der skred ud og væltede rundt på taget. Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Stampmøllevej i Odder begået mellem onsdag d. 20/5 kl. 21.30 og torsdag d. 21/5 kl. 10.50
På Regnersgade i Viby begået fredag d. 22/5 kl. 4.58


Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler