Østjyllands Politi: Nyt fra Risskov - fredag den 5. juni


Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 09.00 en 30-årig mand, der sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder ved på en adresse i Risskov at have besiddet to oversavede jagtgeværer med tilhørende patroner samt en revolver med skarpladt patron. To mænd på 27 og 28 år sidder allerede varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Mistede kørekort to dage efter bilkøb

En 26-årig mand havde åbenbart så travlt onsdag morgen, at han glemte alt om færdselsregler og sikkerhed. I krydset Paderup Boulevard/Apollovej tæt på Randers Storcenter, hvor man højst må køre 50 km/t, kørte han afsted med 113 km/t. En betjent fra Østjyllands Politi målte hastigheden med en laser, og kort efter blev han vinket ind til siden af en anden betjent.

En hastighedsoverskridelse over 100 procent betegnes som vanvidskørsel, og derfor inddrog betjentene den 26-åriges kørekort på stedet. Det viste sig, at han havde købt spritny bil for to dage siden, men nu går der noget tid, inden han må køre i den.

Den voldsomme fartforseelse koster ham en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder, og derudover får han en bøde på 6000 kroner.

**

 

Kartofler spærrede vejen

Torsdag kl. 06.58 skete der et færdselsuheld i krydset Houvej/Skolegade/Hasselvej i Odder, da en 55-årig, mandlig lastbilchauffør påkørte en kantsten i højre side af vejbanen. Lastbilen kom i slinger og påhængsvognen, der var fyldt med Samsø-kartofler, væltede om på siden, og de ca. 18 paller med kartofler endte ude på vejen.

Lastbilchaufføren fik dog hurtigt allieret sig med en flok elever fra en nærliggende højskole, der sprang til og hjalp med at få indsamlet de mange kartofler. Oprydningsarbejdet tog lang tid, da hele vognen skulle tømmes for kartofler, før den kunne rejses op igen. Politiet måtte i godt 3½ time dirigere trafikken uden om uheldsstedet, og først kl. 10.40 var kørebanen fri igen.

Chaufføren gav de lokale lov til at tage nogle af de kartofler med hjem, der ikke længere var i hele poser, og derfor alligevel ikke kunne sælges i forretningerne. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

**

 

Bidt af hund på vej på arbejde

Torsdag morgen ankom en 52-årig mand til sin arbejdsplads i Ebeltoft, da han så, at der på nabogrunden gik en hund løs på området. Han besluttede sig derfor for at kontakte ejeren for at gøre opmærksom på, at hunden gik løs rundt og ikke var inde i sin normale indhegning.

På vej hen mod døren blev manden pludselig angrebet af hunden, der bed ham i højre balle og efterfølgende i venstre underben. Den 52-årige årige mand skyndte sig herefter at løbe over i hallen, hvor han arbejder. Da han kort efter satte sig ud i sin bil for at køre til lægen, angreb hunden bilen og bed efter dækkene.

Politiet tog i første omgang telefonisk kontakt til hundes 38-årige, mandlige ejer, der ikke var klar over, at hunden gik løs, og han fik under samtalen med politiet kaldt hunden til sig. Det viste sig, at hunden havde gravet sig ud under indhegningen, mens ejeren havde sovet.

Den 38-årige hundeejer blev sigtet for overtrædelse af hundeloven ved ikke at have haft fuld herredømme over hunden og ved ikke at have sikret, at den ikke kunne forvolde andre skade. Manden var meget chokeret og ked af det, der var sket og ville straks tage kontakt til den 52-årige mand samt forbedre indhegningen, så hunden ikke slipper ud igen.

**

 

Stak af fra færdselsuheld

Torsdag kl. 19.05 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Ringgade/Grenaavej i Aarhus N. En mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og påkørte lysreguleringen, hvorefter han parkerede bilen og løb fra stedet. Betjentene fandt dog hurtigt ud af, at bilen blev brugt til at bringe pizzaer ud og fik kontakt til ejeren af pizzeriaet, der kunne oplyse, hvem der havde kørt bilen.

Mens betjente stod ved pizzeriaet kom den 29-årige mand, der var stukket af fra uheldet, kørende forbi i en anden bil, mens han sad og talte i mobiltelefon. Han blev derfor både sigtet for manglede agtpågivenhed, for at stikke af fra et færdselsuheld og for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørsel.

**

 

Specialpatruljen fandt kokain

Torsdag kl. 22.19 besøgte en gruppe betjente fra Østjyllands Politi specialpatrulje en adresse i Ørum Djurs, hvor man havde mistanke om, at der blev solgt kokain. På adressen befandt sig huset beboere, en 29-årig kvinde og en 34-årig mand, samt to andre personer, en 35-årig mand og en 43-årig mand. Alle fire blev visiteret, og her blev den 43-årig mand fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain, som han blev sigtet for.

I forbindelse med den efterfølgende ransagning fandt betjentene mere kokain i køkkenet, digitalvægte, narkoregnskaber og andet, der kunne tyde på, at der blev solgt narko fra adressen. Husets beboere blev derfor begge anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Drenge med pot i lommen

Torsdag kl. 15.24 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der mente at have overværet en handel med narkotika i Grøfthøjparken i Viby. Anmelderen havde set en bil komme kørende ind, hvorefter en person havde overdraget noget til to mænd, der fortsat var på stedet. En patrulje kørte til Grøfthøjparken og traf de to mænd på 16 og 17 år, der begge var narkopåvirkede.

Ingen af dem mente at have noget på sig, som var ulovligt, men betjentene valgte dog alligevel at visitere dem. De blev begge fundet i besiddelse af mindre mængder pot pakket i små poser, og de blev derfor begge sigtet for narkobesiddelse. Da de begge var under 18 år blev deres forældre orienteret om sigtelserne.

**

 

Brand i lagerhal

Torsdag kl. 07.00 fik Østjyllands Politi anmeldelse om brand i en lagerhal ved Jægergårdsgade i Aarhus. Da patruljen ankom til stedet var det kraftig røg fra lagerbygningens nordlige del, og brandvæsnet gik straks i gang med at lokalisere og slukke branden. Branden kom hurtigt under kontrol, og ingen personer kom til skade. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Brand i tag

Torsdag kl. 10.56 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i taget på Kvickly i Åbyhøj i forbindelse med skift af tagpap. Man havde selv forsøgt at slukke ilden ved brug af en medbragt brandslukket, men da det ikke var lykkedes, var brandvæsnet blevet tilkaldt. Ingen personer kom til skade.

 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld i krydset Spangen/Tingetvej i Harridslev, Randers Nø. En 37-årig mandlig bilist kom kørende af Spangen og kørte frem for ubetinget vigepligt og stødte sammen med en anden bil, ført af en 39-årig kvinde, der kom kørende ad Tingetvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 37-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 17.05 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Halkiersgade i Randers SØ.

Torsdag kl. 17.23 blev en 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenstenvej i Langå.

Torsdag kl. 19.55 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Glarbjergvej i Randers NV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Skovlunden i Odder begået torsdag den 4/6 mellem kl. 17.10 og kl. 18.00.
Kilde: Østjyllands Politi