Østjyllands Politi: Nyt fra Risskov - mandag den 18. maj


Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Salg af telefon endte i røveriforsøg

En 48-årig mand havde sat sin telefon til salg på Facebook, og havde skrevet og talt med en interesseret køber. De blev enige om en pris og aftalte at mødes på en parkeringsplads på Dorthesvej i Aarhus V søndag aften. Ved 18-tiden ankom den 48-årige mand til parkeringspladsen, steg ud af sin bil og ventede på køberen.

Efter at have ventet et godt stykke tid kom en ung mand gående forbi ham og sagde ”hej” og gik herefter videre forbi hans bil, hvor hans kone sad og ventede. Kort efter kom en anden mand ud fra en opgang og stillede sig i nærheden af den 48-årige. Pludselig kom den første mand retur, trak en brødkniv frem og råbte ”hit med pengene”, hvortil den 48-årige svarede, at han ikke havde nogen penge på sig.

Ifølge den 48-årige virkede det som om, manden gik lidt i panik og forsøgte at trække en grå elefanthue ned over hovedet. Det lykkedes den 48-årige at få skubbet ham væk, hvorefter han løb over til sin bil og skyndte sig at køre fra stedet. Da han kørte ud fra parkeringspladsen, så han de to mænd sammen løbe væk og hen mod en opgang, som de forsvandt ind i.

De to mænd beskrives som:

A – ham der truede med kniv

 • Østafrikansk af udseende
 • 18-20 år
 • 180-185 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Talte dansk
 • Var iført en sort jakke og hvid trøje og var bevæbnet med en køkkenkniv

B

 • Østafrikansk af udseende
 • 18-20 år
 • 180-185 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Var iført en sort hættetrøje og lyse bukser

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden, der fandt sted søndag aften kl. ca. 18.15. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

To afvist ved færgen fra Sverige

Østjyllands Politi foretog søndag aften grænsekontrol af Stena Lines færge fra Halmstad, der ankom til Grenaa kl. 22.25. Med på færgen var der flere lastbiler/vogntog og enkelte personbiler. I en af personbilerne sad der to svenske statsborgere, en 63-årig mand og en 59-årig kvinde, der oplyste, at de var på vej til Aarhus, da de gerne ville besøge deres søn. Ægteparret vidste angiveligt ikke, at den danske grænse er lukket, og da et almindeligt familiebesøg ikke er at betragte som et såkaldt anerkendelsesværdigt formål, blev de begge afvist og sendt med færgen retur til Sverige.

**

Tyveri af øl endte med sigtelse for vold

Søndag kl. 17.30 kom en 37-årig mand ind i SuperBrugsen i Lystrup. En ansat i butikken holdt øje med manden, der også havde været på besøg få timer forinden, og som medarbejderen mistænkte for tidligere på ugen at have stjålet varer fra butikken. Medarbejderen så, at manden gik op til kassen og indløste en flaskebon, hvorefter han gik mod udgangen. Medarbejderen mente dog, at mandens rygsæk så noget fyldt ud, og han tog derfor kontakt til ham for at undersøge, om der var nogle varer i rygsækken, som han ikke havde betalt for.

Efter en mindre diskussion åbnede manden rygsækken, der indeholdt 12 øl, og medarbejderen bad ham fremvise en kvittering for øllene, hvilket manden ikke kunne. Medarbejderen bad ham derfor vente, mens han kontaktede en kollega. Det ønskede manden dog ikke, og han begyndte derfor at gå fra stedet. Medarbejderen fik sammen med sin kollega konstateret, at øllene i tasken var stjålet, og de løb derfor ud af butikken for at få fat i manden, der i mellemtiden var kommet et stykke væk.

De to medarbejdere råbte efter ham, hvilket fik ham til at standse og tømme sin rygsæk ud på et græsareal, hvorefter han tog den tomme rygsæk på igen og løb ind i et boligområde. De to medarbejdere løb efter og indhentede manden, hvorefter den ene medarbejder tog fat i hans arm. Det fik manden til at vende sig rundt og slå medarbejderen i ansigtet. De to medarbejdere, og et par tilstødende borgere, fik med fælles hjælp lagt gerningsmanden ned og tilbageholdt ham indtil politiet ankom.

Den 37-årige mand blev anholdt og sigtet for vold og for butikstyveri.

**

Blev anholdt, stak af, blev fanget og fik endnu en sigtelse

Natten til mandag kl. 01.06 blev en patrulje på Randersvej i Aarhus N opmærksom på en bil med fem personer i. Patruljen bad føreren af bilen standse, så betjentene kunne foretage en rutinekontrol af bil og fører. Da patruljen tog kontakt til føreren, blev der skruet højt op for musikken og de fem personer i bilen begyndte at råbe og filme betjentene, der flere gange forgæves bad dem om at dæmpe sig.

Den mest toneangivende, en 24-årig mand, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, og betjentene ønskede derfor at visitere ham. Under visitationen råbte manden flere gange af betjentene, der forgæves bad ham dæmpe sig. Da han fortsatte med at råbe betjentene ind i hovedet, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kort efter lykkedes den 24-årige mand at stikke af fra betjentene, der dog hurtigt fik indhentet ham, hvorefter han fik endnu en sigtelse for at flygte som anholdt. Han blev kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik lov til at tilbringe resten af natten.

**

 

Har du set Iuliaa? Politiet fortsætter eftersøgning

Østjyllands Politi leder fortsat efter den 32-årige Iuliaa Tytarchuk fra Randers, som sent fredag aften blev meldt savnet. Kvinden gik fra sit hjem omkring kl. 18, og da hun ikke vendte tilbage, blev hun meldt savnet af sin mand. 

Politiet har i løbet af weekenden foretaget en intens eftersøgning efter den 32-årige med hunde, helikoptere og både, men det er endnu ikke lykkedes at finde hende. 

Fredag fandt en borger den 32-åriges taske med nogle personlige ejendele, som lå ved Gudenåen tæt på Randers Naturcenter. Østjyllands Politi har derfor særligt fokus på dette område, men søger stadig bredt efter kvinden.

Eftersøgningen af kvinden fortsætter, og Østjyllands Politi hører stadig gerne fra vidner, som har set Iuliaa Tytarchuk siden fredag aften. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

 

Iuliia Tytarchuk

Signalement: 

32 år
165 cm høj
Iført sorte bukser og sort jakke

 

**

Tricktyve slap afsted med cigaretter

Søndag kl. 19.38 kom en udenlandsk udseende mand ind i en kiosk på Rosenvangs Allé i Viby og spurgte efter noget vin. Ekspedienten fulgte herefter med hen til vinafdelingen og opdagede ikke, at en anden mand kom ind i forretningen, hvor han gik direkte om bag ved disken og stjal flere kartoner cigaretter, hvorefter han hurtigt løb ud af butikken. Den anden mand, der i mellemtiden havde distraheret ekspedienten ved vinafdelingen, sagde nu, at han havde glemt sine penge og lige skulle hente dem ude i bilen. Han kom dog aldrig tilbage.

**

Ruder smadret i kulturcenter

Østjyllands Politi fik søndag kl. 17.39 anmeldelse om, at der var knust flere ruder i Kulturcenteret ved Frydenlundscenteret i Aarhus V. Da patruljen kom til stedet, kunne de konstatere, at der var smadret fem ruder – formentlig ved at nogen havde kastet en sten igennem dem. Østjyllands Politi ved ikke, hvornår hærværket har fundet sted, men politiet hører gerne fra borgere, der kan have set nogen personer på stedet i løbet af weekenden. Politiet kan kontaktet på telefon 114.

**

Taget med af vinden

Søndag kl. 14.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var drevet til havs ved Ajstrup Stand. En far og datter på 45 og 14 år var sejlet ud for at surfe, men da de var på vej ind, og ville forsøge at få surfboardet med, kæntrede båden. De fik vendt båden rundt, men kunne ikke få gang i påhængsmotoren, hvorfor de begyndte at drive til havs. En 43-årig kvinde, der stod på stranden, så det hele og ringede 112. Brandvæsnet fik sat en båd i vandet, og både far og datter blev reddet i land og var begge i god behold.

**

Vidner fik fat i patrulje i Brabrand – kvindelig bilist anholdt

En 27-årig kvinde bakkede søndag kl. 11.45 ind i en bil, der holdt på en p-plads på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Den parkerede bil fik nogle buler og den ene baglygte blev knust, og kvindens egen bil fik revet sidespejlet af. Men selvom vidner på stedet bad kvinden blive, lavede hun hjulspin og kørte derfra. Et par af vidnerne så en patruljebil, der tilfældigvis var i færd med en færdselskontrol lige i nærheden, og de fik kontaktet betjentene, som straks kørte efter kvinden. Hun blev kort efter standset og sigtet for at flygte fra et færdselsuheld.

Da kvinden virkede særdeles påvirket af både alkohol og stoffer, blev hun anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, ligesom hun blev sigtet for at køre uden førerret, da hun er frakendt kørekortet.

Den 38-årige mandlige ejer af bilen, blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

**

Bilist ignorerede blå blink

En patrulje fik søndag kl. 10.08 øje på en bilist på Randersvej i Aarhus, som kørte alt for stærkt. Betjentene satte derfor blinket til og satte efter, men selvom de kørte lige bag bilisten, bremsede han ikke op, men fortsatte med omkring 120 km/t ud ad Randersvej.

Til sidst lykkedes det politiet at få den 27-årige fører af bilen til at standse. Da betjentene havde mistanke om, at han var påvirket af stoffer, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet for at køre for stærkt, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for ikke at have medbragt sit kørekort. Resultatet af mandens blodprøve skal nu vise, om han havde ulovlige stoffer i blodet under kørslen.


**

Færdsel

Søndag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. En bil, ført en af 27-årig kvinde, påkørte en anden bil, ført af en 59-årig mand, hvorefter kvinden forsøgte

Søndag kl. 12.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bilist, der syntes at lastbilen foran hende på Århus Landevej i Trustrup kørte med en meget usikker last og svingede voldsomt. En patrulje fik standset lastbilen, og det viste sig, at den 32-årig mand, der sad bag rattet havde kørselsforbud. Den 32-årig mand blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Søndag kl. 17.17 blev en 62-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Randersvej i Hadsten.

Søndag kl. 18.45 blev en 20-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Sønder Allé i Aarhus C.

Søndag kl. 23.22 skete der et færdselsuheld i krydset Hadsundvej/Garnisionsvej i Randers NØ. En 23-årig mandlig bilist kom kørende på Hadsundvej, da han af pt. ukendt årsager påkørte en lygtepæl i krydset ved Garnisionsvej. Lygtepælen var noget medtaget, men stadig funktionel, men bilen kunne ikke køre fra stedet. Den 23-årige fører af bilen og den 31-årige mandlige passager blev begge kørt til kontrol på skadestuen, men kom ikke umiddelbart noget til ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Randersvej i Aarhus N begået mellem torsdag den 14/5 kl. 12.00 og søndag den 17/5 kl. 13.00
 • På Næringen i Risskov begået mellem torsdag den 14/5 kl. 15.00 og søndag den 17/5 kl. 20.00
 • På Damagervej i Viby J begået mandag den 18/5 kl. 05.23
Kilde: Østjyllands Politi