Østjyllands Politi: Nyt fra Risskov - mandag den 20. juli


Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 32-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold, efter at han søndag aften kl. 23.33 blev anholdt på Klostertorv i Aarhus, hvor en 24-årig mand var blevet stukket i skulderen med en saks.

Den 24-årige forklarede, at han krydsede over Kloster Torv, da en mand pludselig kom løbende bagfra og tildelte ham 4-5 slag bag på kroppen, mens han råbte af ham, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet. Den 24-årige fandt efterfølgende ud af, at han var blevet stukket i skulderen.

Flere patruljer afsøgte efterfølgende området og fandt her den 32-årige, som blev identificeret af vidner som gerningsmanden.


**

 

Fartkontrol gav 4 klip i kørekortet – Èn kørte 129 km/t i 60 km-zone

På kun lige knap to timer målte en fotovogn på Viborgvej ved Sabro hele 39 køretøjer, der kørte for stærkt.

 

Der blev givet 4 klip i kørekortet og en enkelt frakendelse. Frakendelsen blev givet til en kvindelig bilist, der blev målt til hele 129 km/t, selvom hun kun måtte køre 60.

Østjyllands Politi har desværre flere gange konstateret alt for hurtigt kørende køretøjer på strækningen, og der vil derfor også i fremtiden blive holdt øje med færdslen i området.


**

 

Søger vidner: 14-årig frarøvet airpods, slået og truet

En 14-årig dreng blev søndag aften kl. 22.00 passet op af to andre drenge, da han steg af bus 4A i krydset mellem Sletvej og Christian Xs Vej i Viby.

Den 14-årige forklarede, at han havde været med bussen fra Brabrand. Ved Tranbjerg Hovedgade havde han set to drenge stå på bussen. De to drenge satte sig hen til ham, begyndte at rode i hans lommer og sagde, at han skulle give dem de ting, han havde deri, men derefter at det bare var en joke. Det gentog sig flere gange.

Ved stoppestedet ved Christian Xs Vej sagde den 14-årige, at han skulle af. De to drenge stod også af. De sagde, han skulle gå med dem, men da han nægtede, fulgte de efter ham over på den anden side af gaden. Her holdt den ene dreng (A) ham fast, mens den anden (B) tog hans høretelefoner og pung op af hans lomme. Da der ikke var kontanter i pungen, fik han den igen. B slog derefter den 14-årige med knyttet hånd i maven, mens A holdt ham fast. Den 14-årige fik herefter vristet sig fri og løb mod sin adresse.

De to drenge beskrives som:
A

 • Somalisk af oprindelse
 • 14-16 år
 • 190 cm høj
 • Mørkt, krøllet hår
 • Spinkel af bygning
 • Iført sort track-suit

B

 • Arabisk af oprindelse
 • 14-16 år
 • Ca. 175-180 cm høj
 • Glat hår
 • Iført rød nike jakke

Østjyllands Politi hører gerne fra personer med oplysninger om de to drenge på tlf. 114.


**

Stjal telefon og krævede løsesum

En 30-årig kvinde kontaktede søndag aften kl. 20.30 Østjyllands Politi. Hun fortalte, at hun lige var kommet hjem fra arbejde, da hendes kæreste fik et opkald fra hendes telefon. Hun vidste ikke at den var blevet stjålet, og var derfor noget overrasket. I røret var en mand, som krævede, at hun skulle hæve 1000 kroner og give ham samt udøve seksuelle handlinger på ham for at få udleveret telefonen. I modsat fald ville han offentliggøre private billeder fra telefonen.

Den 30-årige kontaktede derfor politiet, og da hun skulle mødes med afpresseren for at overlevere pengene, fulgte to civile betjente med. Betjentene fandt hurtigt en 18-årig mand, som stod med den 30-åriges telefon. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for tyveri og afpresning.


**

 

Filmede piger gennem vindue

To 18-årige piger anmeldte natten til mandag, at de var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse omkring kl. 01.15 mandag morgen i Hørhaven i Randers.

De to piger havde siddet på et værelse, da en ukendt mand havde stukket hånden ind gennem et vindue og filmet de to piger. De to piger havde opdaget det, da der pludselig lugtede af røg i rummet. Et vidne så manden stå uden for vinduet, og kunne beskrive ham for betjentene.

Han beskrives som:

 • Mand
 • Udenlandsk af udseende
 • 165-170 cm høj
 • Spinkel kropsbygning
 • Sort, mellemlangt hår
 • Iført sort jakke, lys hættetrøje, sorte bukser og sorte sko

Området blev efterfølgende gennemsøgt af flere patruljer, men det lykkedes ikke at finde manden. Politiet modtager gerne oplysninger om manden på tlf. 114.


**

 

Nervøse mænd havde hash i handskerummet

En patrulje fik søndag aften øje på en bil på Kystpromenaden i Aarhus, hvor føreren ikke havde sikkerhedssele på, og de standsede derfor bilen. I bilen sad henholdsvis en 18-årig og en 19-årig mand. De to mænd virkede meget nervøse, da betjentene henvendte sig, og betjentene besluttede derfor at se nærmere på bilen. Det viste sig at være en rigtig god idé, for i handskerummet fandt de indtil flere salgsposer med hash og andet narko. De fandt desuden flere kontante beløb i bilen. De to mænd blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.


**

 

Anholdt for at forstyrre betjentes arbejde

En 60-årig mand måtte natten til mandag kl. 00.05 en tur med i detentionen. I forbindelse med anholdelse af en 32-årig mand for kvalificeret vold ved Klostertorvet i Aarhus, kom den 60-årige hen til betjentene, og ville blande sig i anholdelsen. Den 60-årige blev flere gange bedt om at rykke tilbage og om at lade betjentene arbejde i fred, men han blev tiltagende aggressiv og råbte højt af de tilstedeværende. Da han begyndte at råbe fornærmelser efter betjentene blev han igen bedt om at opføre sig pænt, men da den 60-årige blev ved med at råbe og blandt andet forstyrrede en vidneafhøring, blev han anholdt og sigtet for fornærmelser mod politifolk i tjeneste.


Færdsel

Søndag kl. 11.35 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Syrenvej og Bane Alle i Spentrup, da en 14-årig fører af en knallert ikke overholdt sin højre vigepligt og kørte ud foran en personbil, ført af en 60-årig kvindelig bilist. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 24-årig mandlig bilist blev søndag kl. 14.30 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Emanuel Sejrs Gade i Aarhus. Den 24-årige fik desuden konfiskeret sin bil, da det ikke var den første overtrædelse.

En 54-årig kvindelig bilist blev søndag kl. 17.28 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Østergade i Ulstrup.

Søndag kl. 17.42 skete der et færdselsuheld på Kongevejen i Aarhus, da en 47-årig mandlig bilist ramte et træ, øjensynligt efter at han havde fået et ildebefindende. Den 47-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Søndag kl. 19.51 skete der et færdselsuheld på Fredensvang Runddel i Viby, da en 19-årig mandlig motorcyklist ramte et træ i rundkørslen. Den 19-årige blev kørt til behandling for sine skader på hospitalet.

En 27-årig mandlig bilist blev mandag kl. 01.59 sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Eugen Warmings Vej i Aarhus. Den 27-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for at være narkopåvirket.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Engtoften i Viby begået den 19/7 mellem kl. 00.30 og kl. 03.00
På Strandvangsvej i Husmur ved Egå begået mellem den 18/7 kl. 23.30 og den 19/7 kl. 06.15
På Veilgårdsparken i Malling begået mellem den 12/7 kl. 09.00 og den 19/7 kl. 16.50
På Hejrebakken i Brabrand begået den 15/7 kl. 08.00
På Lyngsvinget i Tilst begået den 19/7 kl. 23.28
På Grenåvej i Risskov begået den 20/7 kl. 04.27

Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk