Østjyllands Politi: Nyt fra Risskov - mandag den 4. maj


Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør

 

**

Hold øje med irske håndværkere

Flere borgere forskellige steder i Østjylland fik i weekenden uventet besøg af nogle irske håndværkere, som tilbød at rense deres tag eller fliser til en meget lav pris.  Østjyllands Politi har tidligere år fået mange henvendelser om samme flok håndværkere, som mange har rigtig dårlige erfaringer med. Typisk udfører håndværkerne et elendigt stykke arbejde og forlanger efterfølgende en del flere penge end aftalt. 

I weekenden var de på besøg flere steder i Randers, Aarhus og på Djursland, og som regel bliver de i området noget tid. 

Østjyllands Politi opfordrer folk til at takke nej til tilbuddene fra de omrejsende håndværkere, da der er stor risiko for at blive snydt.  Bliver mændene truende eller ubehagelige, kan du ringe til politiet via tlf. 114. 


**

Fartbølle fik klip på Aarhus Ø

Østjyllands Politi fik i løbet af weekenden flere anmeldelser om, at der blev kørt ræs på Aarhus Ø. Politiet havde af flere omgange patruljer på stedet, og der blev sat en færdselskontrol op søndag aften, hvor der blandt andet blev uddelt et klip i kørekortet til en ung mand, som kørte 75 km/t på stedet.

Østjyllands Politi vil også den kommende tid være synligt til stede på Aarhus Ø for at holde øje med personer, der kører ræs eller på anden måde skaber utryghed i området. 


**

Politihund fik færten af hærværksmand

En hundepatrulje blev natten til mandag kl. 00.24 sendt til Over Randlev ved Odder, hvor der var anmeldelse om, at en ung mand var ved at udøve hærværk på en privat adresse.
 
Ved ankomst tog betjenten kontakt til en flok mennesker, som var forsamlet på stedet. Flere ruder i villaen var smadret ligesom sidespejlet på en bil, der holdt parkeret foran den. Vidner blandt de forsamlede mennesker forklarede, at gerningsmanden havde efterladt sin knallert længere nede af gaden. 

En politihund begyndte at lede efter spor i området. Efter kort tids søgen fandt den dygtige hund gerningsmanden tæt derved, hvor han lå og sov i græsset bag en staldbygning. Gerningsmanden, som var en 16-årig dreng, blev anholdt og herefter kørt hjem til sin mor. Den 16-årige blev sigtet for hærværk. 


**

Butikstyv tildelt straksbøde for tøj-tyveri 

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte søndag kl. 13.05 til anmeldelse om et butikstyveri i Super Brugsen i Tranbjerg. Da patruljen ankom til butikken, fandt de butikkens souschef sammen med en 42-årig mand fra Bulgarien, som de ansatte i butikken havde opdaget tage tøj af bøjlerne og stoppe i sin rygsæk. Souschefen havde derfor tilbageholdt den 42-årige mand og tilkaldt politiet.

Den 42-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri og tildelt en straksbøde på 1.200 kr.


**

18-årig anholdt da han nægtede at opgive navn til betjente

Tidligt mandag morgen kl. 05.31 kørte en patrulje til Vejlby Vænge i Risskov, hvor der var kommet anmeldelser om, at en lille flok drenge havde holdt fest hele natten. De var nu begyndt at skyde med luftgevær, hvilket gjorde nogle beboere ganske utrygge.

Da patruljen ankom til stedet, fandt de fire unge mænd ved en legeplads bag adressen. Den ene af de unge mænd havde et luftgevær i hånden, som blev brugt til at skyde til måls efter tomme dåser. Betjenten talte med de unge mænd om, at det var en rigtig dårligt ide at skyde med luftgeværet i et boligområde, hvilket de alle godt kunne se, og de indvilgede hurtigt i at gå hjem.

Da betjenten bad om de fire mænds oplysninger til sagen, nægtede den ene dog pure. På trods af flere anmodninger, blev han ved at nægte, og betjentene fortalte ham derfor til sidst, at han var anholdt og sigtet for ikke at opgive sine oplysninger. Det blev den unge mand så fortørnet over, at han blev voldsom og udadreagerende, og til sidste måtte ilægges håndjern. Han blev derfor desuden sigtet for at modsætte sig anholdelse.


**

Røgudvikling fra brand i butikscenter

Vagtcentralen modtog natten til mandag kl. 00.07 anmeldelse om brand med kraftig røgudvikling i et delvist nedlagt butikscenter på Ryhavevej i Aarhus V, og der blev derfor hurtigt sendt en bil til stedet. Patruljen ankom til stedet samtidig med brandvæsenet, som hurtigt fik kontrol over branden.

Årsagen til branden er endnu ukendt, men skal undersøges nærmere i løbet af mandag.


**

Hash-lugt fra bil ledte til fund af narko

En patrulje fra Østjyllands Politi blev søndag kl. 21.15 opmærksomme på en personbil i krydset mellem Viborgvej og Hasle Ringvej i Aarhus Vest. Betjentene vinkede bilen ind til siden og tog kontakt til den 20-årige, kvindelige bilist. De besluttede herefter at se nærmere på bilens indhold, da der kom en stærk lugt af hash fra kabinen. 

Bag et panel fandt betjentene 18 salgsposer med hash og et større kontakt beløb, og den 20-årige kvinde blev derfor sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg.


**

Færdsel

Søndag kl. 08.35 skete der et færdselsuheld på Storegade i Pindstrup ved Ryomgård. Uheldet skete, da en 68-årig kvindelig bilist skulle bakke ud fra en p-plads. Hendes fod gled på bremsen, og hun kom derved til at køre frem, hvor hun ramte en 42-årig mand, der løb på fortovet. Den 42-årige blev tilset på hospitalet, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 37-årig mandlig bilist blev søndag kl. 13.13 sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers.

En 60-årig mandlig bilist blev søndag kl. 15.20 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skolebakken i Ørum Djurs

Søndag kl. 17.16 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Snovdrupvej og Ajstrupvej i Malling, da en 61-årig mandlig bilist svingede ind foran en 41-årig mandlig cyklist, som derved ramte ind i siden af bilen. Den 61-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 32-årig mand blev søndag kl. 19.30 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på knallert af en patrulje på Fladbrovej i Randers. Den 32-årige mand blev udover narkokørsel også sigtet for, at knallerten var ulovligt ændret, ikke forsikret eller registreret samt for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

En 52-årig mandlig knallertfører blev søndag kl. 19.37 sigtet for at køre på en ulovligt ændret knallert, da han blev standset af en patrulje på Ålunden i Grenaa.

Søndag kl. 21.14 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Jyllands Allé og P.P. Ørums Gade i Aarhus, da en 29-årig kvindelig bilist overså sin vigepligt og kørte ud foran en 24-årig mandlig bilist, som derved påkørte hendes bil. Den 29-årige kvinde blev undersøgt på hospitalet men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. 

En 51-årig mandlig bilist blev mandag kl. 00.25 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ødumvej ved Hadsten. 


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Vibeengen i Studstrup begået den 3/5 kl. 04.30
På Hørmarks Allé i Risskov begået mellem den 30/4 kl. 17.00 og den 3/5 kl. 13.00
På Åkærsvej i Rønde begået den 2/5 kl. 15.00

Kilde: Østjyllands Politi