Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Risskov - fredag den 22. januar

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

21 visitationer og seks ransagninger af biler i visitationszoner

Der er det seneste døgn foretaget 14 visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Gellerup/Toveshøj og syv visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Trillegården/Herredsvang.

Kl. 22.25 blev en 27-årig mand blev sigtet for narkobesiddelse, da han i en kælder på Gudrunsvej i Brabrand blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.

Kl. 22.44 blev en 18-årig mand sigtet for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen ved i en bil på Gudrunsvej at være iført en skudsikker vest, idet det, uden forudgående anmeldelse til politiet, er ulovligt at bære en sikkerhedsvest på offentligt tilgængeligt sted. Vesten blev beslaglagt, og den 18-årige mand kan formentlig se frem til en bøde på 3000 kr.

Kl. 23.07 blev der ved ransagning af en bil på Gudrunsvej fundet en mindre mængde hash. Det var dog ikke muligt at finde frem til, hvem der ejede stoffet, hvorfor det blev medtaget som hittestof.

**

 

Holdt åbent i strid med corona-reglerne

Torsdag ved middagstid kørte en af politiets særlige Covid-patruljer forbi et wellness-center i Aarhus, hvor betjentene kunne konstatere, at der blev holdt åbent i strid med de gældende corona-regler. Betjentene tog kontakt til to mænd på 31 og 33 år, der oplyste, at de ejede stedet og bekræftede, at der var kunder, der var i færd med at få behandling.

De to mænd blev begge sigtet for overtrædelse af den gældende Covid19-bekendtgørelse. De blev begge vejledt om, at virksomheden skulle lukkes, og at kunderne skulle forlade stedet. Kort efter forlod de tre kunder stedet.

Ejerne kan nu formentlig se frem til en bøde på 10.000 kroner.

**

 

14 sigtet for at samles på netcafé

Torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en stor gruppe unge var samlet på en netcafe i Aarhus i strid med de gældende corona-regler. Kort før midnatstid kørte en patrulje til stedet, hvor det kunne konstateres, at 14 personer havde taget ophold.

Det førte til, at alle 14 tilstedeværende drenge/mænd i alderen 15 til 32 år blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. De kan nu hver især formentlig se frem til en bøde på 2500 kr.

**

 

Ældre kvinder udsat for svindlere

Torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 79-årig kvinde fra Randers, der onsdag var blevet udsat for et forsøg på bedrageri. Ved 15-tiden onsdag eftermiddag var kvinden blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank.

Manden oplyste, at han på grund af corona var nødt til at kontakte kvinden telefonisk for at informere hende om, at en person i Kina havde forsøgt at hæve 20.000 kroner på hendes konto. Han vejledte kvinden om, at hun skulle gå ind på netbank og sætte de 20.000 kroner ind på en anden konto, hvorefter hun skulle overføre 2 x 15.000 kroner – hvilket kvinde gjorde.

Manden sagde herefter, at han lige skulle tjekke, om der også var forsøgt hævet penge via MobilePay, hvorefter han ville kontakte hende igen. Kort efter ringede manden igen og oplyste om, at kviden skulle overføre 3000 kr. på MobilePay samt finde sit pas og tage et billede af det.

Dette gjorde kvinden dog ikke, da hun nu blev klar over, at noget var galt. Herefter lagde manden på, og kvinden kontaktede straks sin bank, der kunne nå at stoppe de overførsler, hun havde iværksat.

-

Torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 71-årig kvinde fra Ebeltoft, der mandag aften var blevet udsat for bedrageri. Kvinden var mandag ved 21-tiden blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Nem-ID. Personen oplyste, at der var overført 17.000 kroner fra kvindes konto til en konto i Schweitz.

Personen ville gerne hjælpe med at standse overførslen, men skulle i så fald bruge kvindes konto-oplysninger og koder til nøglekort. Kvinden kunne efterfølgende konstatere, at der var hævet flere beløb på hendes konto.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra fx banken, Nem-ID eller Nets. Er man i tvivl om, hvorvidt vedkommende er den, han udgiver sig for, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til den pågældende virksomheds hovednummeret og spørg efter vedkommende. Desuden advarer politiet imod, at man udleverer sine personlige oplysninger til fremmede.


**

 

Var fælles om at begå butikstyveri

Torsdag kl. 20.56 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Superbrugen på Jægergårdsgade i Aarhus, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksdetektiven havde stået udenfor butikken, da han havde set fire kvinder og en dreng gå ind i butikken.

Tre af kvinderne kunne vagten genkende fra tidligere tilfælde af butikstyveri, og han gik derfor ind i butikken for at følge gruppen på videoovervågning. Undervejs så vagten, at den ene af kvinderne og drengen gik ud af butikken igen.

På videoovervågningen kunne han se de tre tilbageværende kvinder tage forskellige varer fra butikken, hvorefter de gik ned i et hjørne og puttede varerne ind under deres jakker. Kort efter kom drengen atter ind i butikken, hvor han holdt indgangsdøren, så kvinderne kunne komme ud af butikken via indgangspartiet i stedet for via kasserne.

Vagten løb efter, og fik fat i de tre kvinder udenfor butikken. Han bad dem følge med ind i butikken igen, hvor de pludselige smed alle de stjålne varer på gulvet, hvorefter det lykkedes to af dem at flygte fra stedet. Den sidste kvinde blev tilbageholdt, mens der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet, blev den 42-årige kvinde anholdt og sigtet for butikstyveri. Politiet har en formodning om, hvem de to kvinder, der flygtede fra stedet, er.

**

 

Stjal 38 lightere og skubbede til butiksdetektiv

Et butikstyveri udviklede sig torsdag omkring middag til et røveri, da en 33-årig mand skubbede til en butiksdetektiv i Superbrugsen på Jægergårdsgade i Aarhus C. Butiksdetektiven så den 33-årige stoppe en øl i inderlommen, og han holdt derfor nøje øje med ham i butikken.

Ved kassen betalte den 33-årige ikke for øllen, men tog i stedet en æske med 38 lightere, inden han forsøgte at løbe ud på gaden. Han blev dog standset i udgangen af butiksdetektiven, som bad ham blive på stedet. Ifølge butiksdetektiven kvitterede den 33-årige med et hårdt skub i brystkassen.

Det lykkedes butiksdetektiven at tilbageholde manden, indtil politiet kom frem. Patruljen, der ankom, anholdt den synligt påvirkede 33-årige og sigtede ham for røveri. Under visitationen af ham fandt betjentene også lidt hash, som han blev sigtet for at besidde.

**

 

Ældre mand bestjålet af tricktyv

En 91-årig mand blev torsdag kl. 13.25 snydt af en tricktyv på p-pladsen ud for Superbrugsen på Stenvej i Højbjerg. Den 91-årige havde netop været inde at handle, da en fremmed mand kontaktede ham på p-pladsen udenfor. Manden viste sit armbåndsur og sagde på gebrokkent engelsk, at det var i stykker, og han gerne ville vide, hvad klokken var.

Den 91-årige ville gerne hjælpe og gik med manden hen til sin bil, hvor han satte sig ind og viste klokkeslættet på det digitale ur i bilen. Herefter gik den fremmede mand, og kort efter opdagede den 91-årige, at hans pung var væk, og han kontaktede derfor politiet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Østeuropæisk af udseende, brun hud
  • Kort, brunt hår
  • ca. 45.50 år
  • Ca. 165-170 cm høj
  • Iført beskidte cowboybukser og vindjakke
  • Så snavset og sjusket ud

**

Specialpatruljen fandt doping, hash og kontanter

Et tip om narkosalg førte torsdag kl. 17.40 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse i Aarhus V. Her traf betjentene en 21-årig mand, som frivilligt viste en plade hash frem, som han sagde, var til eget brug.

Under ransagningen af lejligheden fandt betjentene også nogle steroider, flere tusinde kroner i kontanter, nogle digitalvægte og en del salgsposer. Derfor troede betjentene ikke på den 21-åriges forklaring, og han blev sigtet for narkosalg.

**

Redningsbåde i vandet efter 112-opkald

Torsdag kl. 11.52 ringede en bekymret borger 112, da han mente, han havde set en mand, der klamrede sig til en kajak i vandet ud for Light House på havnen i Aarhus. Flere redningsbåde kom hurtigt til stedet og finkæmmede et stort område til vands. Der var dog ingen spor efter hverken kajak eller mand, og da ingen personer var meldt savnet, og ingen andre vidner havde set manden, blev eftersøgningen indstillet omkring kl. 13.00.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 10.56 blev en 50-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Paderup Boulevard i Randers SØ. Da det var 3. gang inden for tre år, at den 50-årige mand blev sigtet for kørsel uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 11.45 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Trudsholmvej i Havndal.

Torsdag kl. 13.54 skete der et færdselsuheld på Frederiksgade i Aarhus C. En 26-årig mandlig bilist holdt stille på Frederikgade, da han åbnede førerdøren på bilen lige foran en 29-årig kvindelig cyklist, der ikke kunne undgå at køre ind i den åbne dør. Cyklisten væltede ned på jorden, men kom umiddelbart kun lettere til skade. Den 26-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om standsning og parkering.

Torsdag kl. 17.59 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Aarhus C. Et stort træ var væltet ned over vejen, hvilket fik en 37-årig mandlig buschauffør til at lægge an til at trække over i modsatte vognbane for at undgå at påkøre træet. Der var to køretøjer foran ham, der afventede fri bane fra modkørende trafik, hvorefter de trak over i modsatte vognbane for at køre uden om træet. Buschaufføren fulgte efter, men overså en bil, ført af en 54-årige mand, der kom kørende i modsatte retning, hvilket medførte frontalt sammenstød mellem bilen og bussen. Der skete dog umiddelbart ingen personskade ved sammenstødet, men det gav nogle udfordringer i trafikken, mens arbejdet med at få fjernet bilen, bussen og det væltede træ stod på. Den 37-årige buschauffør blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Torsdag kl. 18.28 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østervold i Randers C.

Torsdag kl. 18.34 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus C. To biler ført af henholdsvis en 27-årig mand og en 25-årig mand stødte sammen i krydset Strandvejen/Kongevejen med materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade.

Natten til fredag kl. 03.00 blev en 37-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup.

Natten til fredag kl. 03.09 skete der et færdselsuheld på Vadstedvej i Hammel. En 47-årig kvindelig bilist kørte af pt. ukendte årsager ind i et lysanlæg i krydset Hedehusvej/Vadstedvej. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tidligt fredag morgen kl. 05.50 skete der et færdselsuheld på Rosbjergvej i Brabrand. En 30-årig mandlig cyklist kom kørende ad Rosbjergvej mod nord og skulle videre ligeud, da han blev påkørt af en bil, ført af en 46-årig mand, der kom kørende ad Rosbjergvej fra vest og skulle svinge til venstre. Cyklisten faldt af cyklen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han blev dog alligevel kørt til tjek på skadestuen. Den 46-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

  • På Ørbyvej i Risskov begået mellem onsdag den 20/1 kl. 16.00 og torsdag den 21/1 kl. 15.40
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi