Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Risskov - onsdag den 23. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstillede onsdag kl. 9.30 en 17-årig ung mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder ved at have opbevaret en skarpladt pistol på en adresse i Aarhus N. Pistolen blev i april fundet af politiet, og den efterfølgende efterforskning ledte til den 17-årige. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmodede anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

Den 17-årige blev varetægtsfængslet i fire uge på en sikre institution for unge. Han nægter sig skyldig og tog forbehold for at kære kendelsen. 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for butikstyveri. 

Den 28-årige blev anholdt tirsdag omkring kl. 19.30, efter at en vagt i Magasin i Aarhus C havde tilbageholdt ham. Vagten forklarede, at han set den 28-årige gå ind i et prøverum med noget tøj, og da han kom ud, var tøjet gemt væk. Derfor fik vagten mistanke til den 28-årige, som kort efter gik ud af butikken uden at have været forbi kassen. 

Sammen med en kollega tilbageholdt vagten den 28-årige, og i hans taske og poser fandt de stjålet tøj for nogle tusinde kroner.  

Da politiet kort efter kom frem, blev den 28-årige anholdt og sigtet, og da han har en lang række verserende tyveri-sager, bliver han fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.30 en 35-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for vidnetrusler ved tirsdag kl. 15.35 at have truet en kvinde og en mand ved en tankstation på Mariagervej i Randers NV. 

Ifølge sigtelsen truede han de to personer verbalt for at påvirke deres forklaring til politiet i en verserende sag. Den 35-årige blev nogle timer efter episoden anholdt på sin adresse i Randers. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Flere færdselskontroller – 21 sigtede

Østjyllands Politi foretog tirsdag aften færdselskontroller flere steder i Aarhus og omegn. Betjentene var i Aarhus Vest, på Aarhus Ø og i området omkring Kalø, hvor der var træf for bilister og motorcykler. 

I Aarhus Vest eftersatte betjentene på et tidspunkt tre uindregistrerede motorcykler, der kørte rundt i Gellerup. De to af førerne smed motorcyklerne og stak af til fods, mens den tredje, en 19-årig mand, blev indhentet af betjentene og anholdt. Han viste sig ikke at have kørekort til motorcyklen, der i øvrigt var meldt stjålet. Desuden virkede han påvirket af narko. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og tyveri. 

Ved Kalø-indsatsen standsede betjentene blandt andet to motorcyklister, der kørte mellem Mørke og Drastrup med 125 km/t på landevejen. De fik begge et klip i kørekortet – og da den ene også havde foretaget en ulovlig overhaling, fik han et ekstra klip oveni. 

Ved Aarhus Ø var der umiddelbart roligt, men en enkelt bilist havde ikke forstået skiltningen på stedet og fik en bøde. 
 
Indsatserne endte med i alt 21 sigtede fordelt på følgende sigtelser: 

2 x kørsel i frakendelsestiden
2 x kørsel uden førerret 
1 x rødt lys
3 x hastighed landevej klip. (2 mc + 1 bil)
1 x overhal spærrelinje.
1 x klip tættere bebygget område.
3 x mobiltelefon
1 x § 54 kørsel
1 x mgl. brug af hjelm
3 x kørsel uden sele
1 x ulovlig overhaling
1 x hastighed motorvej betinget.
1 x overhaling trods forbud – lastbil  (klip)
2 x kørekort ej medbragt.
3 x øvrige


**

 

Smed stol gennem bilrude og stjal højttaler 

En mand opdagede tirsdag omkring kl. 17.00 to mistænkelige mænd, der stod og kiggede ind af ruderne på hans bil, der holdt parkeret på Asavænget i Randers NV. Mændene reagerede ikke, da han bad dem gå væk fra bilen, og han skyndte sig derfor op i sin lejlighed for at finde sin bilnøgle og sin mobiltelefon, så han var klar til at ringe efter hjælp. 

Da manden kom ned på vejen igen, så han den ene af mændene tage en stol, som han slog den ene bilrude i stykker med, hvorefter han tog en trådløs højttaler, som stod på bilsædet. 

Herefter begyndte gerningsmændene at gå fra stedet, og da manden råbte, at han ville have højttaleren tilbage, lød svaret, at han bare kunne melde det til forsikringen. 

Manden ringede hurtigt til politiet, der kort efter havde en patrulje i området. Nogle vidner, der havde set mændene, ledte politiet til krydset Gl. Lervang/Nørre Allé, hvor betjentene fandt to mænd på 28 og 31 år, der nøje passede til signalementet. De sad i siden af vejen med en højttaler imellem sig. 

Da de blev anholdt og sigtet for tyveriet, gjorde den 31-årige kraftigt modstand, råbte skældsord efter betjentene og spyttede på dem. Han blev derfor også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, for at fornærme en polititjenestemand og for vold mod politiet. 

**

 

Blev truet og fik stjålet taske

En 19-årig mand ringede natten til onsdag kl. 1.20 til politiet og fortalte, at han og en ven netop havde været udsat for et røveri på Ringvejen i Grenaa. Den 19-årige forklarede, at han var kommet gående med sin jævnaldrende ven, da de blev kontaktet af to fremmede mænd, som råbte af dem og tog deres studenterhuer og kastede dem ind i en busk. 

De to 19-årige samlede huerne op og gik videre ned ad vejen, men kort efter kom mændene tilbage. 
Ifølge de to 19-årige truede den ene af mændene dem begge og slog den ene i ansigtet med en knyttet næve. Herefter stak mændene af med den enes taske og den andens studenterhue. 

En patrulje kørte til stedet og fandt i siden af vejen lidt derfra studenterhuen og tasken, som der var stjålet nogle hundrede kroner fra. 

Det lykkedes ikke patruljen at finde frem til gerningsmændene. 

De 19-årige gav følgende signalement af mændene: 

A
Ca. 18-20 år, 
Ca. 175-180 cm, kraftig, 
Mørk i huden
Havde skægstubbe
Iført sort hættebluse og sorte bukser
Talte dansk

B
Dansk af udseende, lys i huden
Ca. 18-20 år 
Ca. 170 cm høj
Sort, mellemlangt, tilbagestrøget slikhår
Tatoveringer på begge arme
Talte dansk 

Har du oplysninger i sagen, kan du give dem via tlf. 114. 

**

 

Aggressiv mand anholdt på banegården

En 21-årig mand opførte sig tirsdag morgen så aggressivt og truende på banegården i Aarhus, at nogle medarbejdere på stedet tilkaldte politiet. En patrulje kørte til banegården omkring kl. 7.20, hvor de så den 21-årige råbe af nogle medarbejdere og gå helt tæt på dem, mens han gestikulerede voldsomt med armene. 

Den 21-årige, der virkede påvirket af stoffer, blev hurtigt anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Fik et lift af fremmede og blev truet til at hæve penge

Østjyllands Politi blev natten til onsdag kl. 1.23 kontaktet af en 24-årig mand, som fortalte, at han var blevet truet til at hæve penge af et par fremmede mænd, som han havde fået et lift af. 

Ifølge den 24-årige forklaring var han på vej hjem fra byen i Aarhus C, da han omkring Domkirken faldt i snak med to venlige mænd, der tilbød at køre ham hjem. 

Det tilbud tog den 24-årige imod, men inde i bilen blev mændene pludseligt truende og aggressive. De kørte hen til en hæveautomat, hvor de ifølge den 24-årige tvang ham til at hæve nogle tusinde kroner til dem. Herefter kørte de til en tankstation, hvor den 24-årige skulle betale for benzin. 

Til sidst tog mændene dankortet fra ham og efterlod ham ved Frydenlund Centret. Den 24-årige kontaktede politiet og fik hurtigt spærret sit kort.  

Østjyllands Politi har tidligere set lignende sager, hvor fremmede tilbyder lift eller pirattaxa-ture til unge på vej hjem fra byen, hvorefter turen ender i tyveri eller røveri. Tag en rigtig taxa eller en bus hjem eller få en ven eller familiemedlem til at hente dig – og lad være med at lade dig friste af et gratis eller billigt lift. 

Manden kunne kun give et sparsomt signalement af mændene, som han beskrev som 18-25 år, mørke i huden og mellemøstlige af udseende. Den ene var karseklippet. 

Har du oplysninger om mændene, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 

**

 

Blev anholdt efter amfetaminfund i fryseren

På baggrund af et tip tog Østjyllands Politis specialpatrulje tirsdag kl. 10.02 ud til en lejlighed i Randers NØ. Her traf de den 59-årige mand, som bor på adressen, og han erkendte hurtigt, at han havde ulovlige stoffer i hjemmet. 

Han fremviste selv en række hampeplanter og en mindre mængde amfetamin, og da betjentene foretog ransagning af lejligheden, fandt de også noget amfetamin gemt i poser i fryseren. 

Stofferne og de ulovlige planter blev beslaglagt, og den 59-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Sigtet for at slå medarbejder efter butikstyveri

Personalet i Rema 1000 på Drosselvej i Rønde ringede tirsdag kl. 10.50 til politiet og fortalte, at de havde tilbageholdt en butikstyv, der var voldsomt udadreagerende. 

En patrulje kørte til stedet og overtog den 67-årige mand, som stadig befandt sig i et baglokale sammen med et par medarbejdere. 

Medarbejderne forklarede, at de havde taget den 67-årige i at stjæle et par chokoladebarer, og da han gik ud af butikken, tog de fat i ham og fik ham til at gå med om i baglokalet, hvor han lagde de stjålne varer på bordet. 

Da den 67-årige blev aggressiv og forsøgte at gå fra stedet, holdt medarbejderne ham tilbage, og ifølge medarbejdernes forklaring slog han den ene af dem i ansigtet med knyttet næve. 

Den 67-årige nægtede forholdet men på baggrund af medarbejdernes forklaring og videoovervågning på stedet, blev han anholdt og sigtet for tyveri og vold. 

**

 

Udgav sig for at være fra politiet og forsøgte at snyde kvinde

En 24-årig kvinde fra Aarhus blev tirsdag aften ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra Østjyllands Politi. Han fortalte kvinden, at politiet kunne se, at der var noget mistænkelig aktivitet på hendes konto, og at han skulle bruge hendes cpr-nummer og koder til NemID for at hjælpe hende. 

Kvinden gav ham oplysningerne, men fattede efter opkaldet mistanke og fik hurtigt spærret sine konti. 
Hun anmeldte efterfølgende episoden til politiet. 

Østjyllands Politi har tidligere set lignende fremgangsmåde og opfordrer til, at man aldrig opgiver sine NemID-koder eller lignende oplysninger. Politiet og andre myndigheder vil aldrig ringe og bede om den slags oplysninger. 

Er du i tvivl om, hvorvidt det er politiet, der har ringet til dig, så bed om den pågældendes navn, læg på og foretag et kontrolopkald via tlf. 114 for at tjekke, om det er en rigtig betjent, der har kontaktet dig. 

**

 

Sigtet for hashsalg efter ransagning

En 29-årig mand fik tirsdag kl. 11.51 besøg på sin adresse i Randers C af Østjyllands Politis specialpatrulje, der havde fået et tip om, at der var ulovlige stoffer i lejligheden. 

Under ransagningen fandt betjentene et væksttelt med flere skunkplanter, noget hash, en digitalvægt med hashrester og nogle tusinde kroner i kontanter, som patruljen mistænkte stammede fra hashsalg. 
Planter, hash og kontanter blev beslaglagt, og den 29-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

Beruset passager skabte utryghed i toget

En 58-årig mandlig passager skabte tirsdag eftermiddag så meget uro og utryghed i et tog på vej mod Randers, at politiet blev tilkaldt. Ifølge medarbejderne var manden voldsomt beruset, højtråbende, havde ikke nogen billet, og nægtede at forlade toget. 

Da toget standsede på banegården i Randers kl. 13.25 steg en patrulje på, og de fulgte den 58-årige ud af toget. Ude på perronen begyndte manden at råbe og skrige og komme med forskellige skældsord rettet mod betjentene. Han blev til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Tre mænd sigtet efter slagsmål på gaden

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 19.02 en anmeldelse om, at tre mænd var oppe at slås på en p-plads på Karensvej i Brabrand. Da patruljen ankom til stedet, var slåskampen slut, men der var kommet en del personer til stedet, stemningen var dårlig, og der blev råbt flere ukvemsord frem og tilbage. 

Tre af mændene, der havde nogle mindre skrammer, blev af vidner udpeget som dem, der havde været oppe at slås efter nogle uoverensstemmelser. De blev alle sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og politiet skabte efterfølgende ro på stedet. 

**

 

Brand i lejlighed i Grenaa

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag kl. 17.32 ud til en brand i en lejlighed i Strandgade i Grenaa. Beboeren var ikke hjemme, men på grund af røgudviklingen fik politiet evakueret de andre beboere i opgangen. 

Brandvæsnet fik slukket branden, der viste sig at være opstået ved nogle kogeplader, der havde stået tændt og havde antændt nogle genstande, der lå oven på dem. 

Lejligheden var kraftigt sod- og røgskadet, men ingen personer var kommet til skade. 


**

 

Brand i garage i Odder

Tirsdag kl. 17.43 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i en garage på Asylgade i Odder. Beboeren på stedet havde hørt et brag, og da han gik udenfor, så han, at der var ild i garagen og bilen, der holdt derinde. 

Brandvæsnet fik slukket branden, men garage og bil nåede at udbrænde helt. Selve huset fik også nogle skader efter varmen fra flammerne, men ingen personer kom til skade. 

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede branden. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 18.52 blev en 41-årig mandlig bilist standset på Bøgeskovparken i Viby og sigtet for at køre uden førerret. I første omgang opgav manden sin brors navn og personnummer, men det gennemskuede betjentene, og den 41-årige blev derfor også sigtet for at opgive falsk navn. Da det var tredje gang inden for kort tid, at den 41-årige blev taget i at køre i frakendelsestiden, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Tirsdag kl. 19.18 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Voldrum-Rud Vej i Voldum. Da det var tredje gang inden for en kortere periode, at han blev taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Tirsdag kl. 19.29 blev en 69-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin scooter, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. 

Natten til onsdag kl. 00.55 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Doktorbakken i Spørring ved Trige begået mellem mandag d. 21/6 kl. 22.00 og tirsdag d. 22/6 kl. 7.00
På Elbækvej i Risskov begået tirsdag d. 22/6 kl. 9.15
På Randersvej i Spørring ved Trige begået mellem mandag d. 21/6 kl. 6.00 og tirsdag d. 22/6 kl. 10.30
På Damagervej i Viby begået mellem søndag d. 20/6 kl. 20.00 og mandag d. 21/6 kl. 4.00
På Grundvej i Floes ved Randers SØ begået tirsdag d. 22/6 mellem kl. 13.00 og kl. 15.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi