Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Risskov - onsdag den 3. februar

Profilbillede

Risskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 51-årig mand, der sigtes for manddrab på sin tidligere samlever, en 43-årig kvinde fra Malling, der tirsdag blev meldt savnet.

Læs mere i tidligere udsendte pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.30 i Retten i Aarhus en 23-årig mand, der sigtes for salg af narkotika ved tirsdag aften på sin bopæl i Tilst at være fundet i besiddelse af en større mængde kokain og et større kontantbeløb, der menes at stamme fra salg af narkotika.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Traktortyve afsløret af GPS

Natten til onsdag kl. 03.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger med relation til Pindstrup Kirke, der via en GPS kunne se, at kirkens havetraktor havde flyttet sig og nu befandt sig på en adresse i Kolind.

Da patruljen kørte forbi kirken, kunne betjentene konstatere, at skuret stod åbent, og at der var en tom plads, der hvor havetraktoren formentlig havde stået. Patruljen kørte herefter til adressen i Kolind, hvor GPS’en viste, at havetraktoren skulle befinde sig.

Her kunne betjentene se, at der holdt en bil, der var helt fri for frost og sne og med en varm udstødning. Betjentene kunne se, at der kom lys fra en garage, og da de åbnede garageporten, fandt de en gul havetraktor, der passede på signalementet af den forsvundne havetraktor.

I garagen befandt sig også to mænd på 42 og 47 år, der begge blev anholdt og sigtet for indbrud. Den 47-årige mand blev desuden fundet i besiddelse af amfetamin og blev derfor også sigtet for narkobesiddelse. Det viste sig også, at den trailer, havetraktoren stod på, også var blevet stjålet tidligere på natten fra en adresse i Ryomgård, hvorfor de to mænd også blev sigtet for brugstyveri af trailer.

Østjyllands Politi har den seneste tid fået flere anmeldelser om lignende tyverier fra kirker, og den videre efterforskning skal nu klarlægge, om de to mænd også kan relateres til nogle af disse tyverier.

**

 

Stjal scooter og kvitterede med et slag i hovedet

Tirsdag kl. 17.15 var en 16-årig dreng sammen men nogle kammerater ved Randers Roklubben på Toldboldsgade i Tøjhushaven i Randers NØ, da han opdagede, at hans scooter var forsvundet fra stedet.

Den 16-årige dreng har forklaret til politiet, at han gik mod Tøjhushaven for at se, om han kunne finde frem til dem, der havde taget scooteren. Da han kom ind i Tøjhushaven, spurgte han en kvinde, der kom gående, om hun havde set nogen komme trækkende med en scooter.

Kvinden oplyste, at hun havde set nogen gå ind på toilettet med en scooter, og den 16-årige løb herefter hen til toilettet og forsøgte at åbne døren, der dog var låst. Han bankede på og råbte, at de skulle åbne, og at politiet var på vej til stedet. Kort efter blev døren åbnet, og den 16-årige dreng fik et slag i hovedet, så han kortvarigt mistede bevidstheden.

Hans venner og hans mor, som han havde ringet efter umiddelbart forinden, kom efterfølgende til stedet for at hjælpe ham. De så to mænd løbe ud fra toilettet og forsvinde fra stedet, den ene i retning mod centrum og den anden mod Udbyhøjvej/Fjordgade.

De to mænd beskrives som:

  • Arabiske/tyrkiske af udseende
  • Ca. 17-20 år gamle
  • Ca. 170-180 cm høje
  • Den ene var iført sort tøj og bar mundbind
  • Den anden var også iført sort tøj og havde tilbagestrøget, sort hår med sideskilning og sort overskæg

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til overfaldet, som kan hjælpe med at identificere de to mænd. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Brand i lejlighed

Natten til onsdag kl. 00.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var gået en brandalarm i en lejlighed på Standstræde i Grenaa. Da politiet ankom til stedet, var der en del røg, men ikke umiddelbart nogen flammer at se.

Røgen kom fra en af lejlighederne i boligkomplekset, og da der ikke var nogen, der svarede, da betjentene bankede på, blev døren sparket ind. Der var dog så røgfyldt i lejligheden, at det ikke var muligt for betjentene at gå ind.

Kort efter ankom brandvæsnet, der fik sendt røgdykkere ind i lejligheden. Her fandt de en 40-årig mand liggende på gulvet. Han var ved bevidsthed, men noget medtaget, formentlig som følge af at have indåndet en del røg. Han blev kørt til sygehuset for videre behandling, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Politiet fik kontakt til de øvrige beboere i opgangen, men ingen af dem var umiddelbart kommet noget til. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden formentlig var startet omkring komfuret og havde udviklet sig derfra og via et udtræk også havde spredt sig til et fælles vaskerum. Både lejligheden og vaskerummet var udbrændt og beskadiget af sod- og røgskader.

**

Specialpatruljen bankede på i Randers

Tirsdag eftermiddag kl. 16.40 aflagde Specialpatruljen besøg på en adresse i Randers. De havde nemlig fået et tip om, at der muligvis blev solgt narko fra adressen. Da den 32-årige mand, som bor på adressen, åbnede døren, blev betjentene mødt af en stærk duft af hash.

Den 32-årige blev derfor gjort opmærksom på, at han blev sigtet for narkobesiddelse, og at betjentene gerne ville kigge nærmere på hans lejlighed. I lejligheden fandt de ganske rigtigt en mængde hash samt flere effekter, der tydede på, at manden solgte hash, og den 32-årige blev derfor sigtet for salg af narko.

**

Standset med hash i lommen

Tirsdag kl. 16.50 standsede en patrulje i en rutinekontrol en 21-årig mandlig bilist på en parkeringsplads ved Risskov. Der duftede kraftigt af hash fra bilen, og betjentene besluttede derfor at kigge nærmere i den. Den 21-årige havde en mindre mængde hash i sin inderlomme og udleverede desuden en pose med endnu en mængde narko til betjentene. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

**

Vagter så ung mand med peberspray på overvågning

Vagter fra Storcenter Nord tilkaldte tirsdag kl. 17.25 politiet, efter at de havde tilbageholdt to drenge på 17 og 18 år, som var i besiddelse af en peberspray og en pose med hash. Vagterne fortalte, at de via videoovervågning havde set den 17-årige rode ved en parkeret bil i kælderen under storcenteret.

Via overvågningen havde de sat ham tage både peberspray og posen med hash fra bilens forhjul, og havde derfor tilbageholdt ham og hans ven og tilkaldt politiet. Den 17-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af narko.

**

Mindre fund af narko i visitationszone

En personbil, der holdt i tomgang på Gudrunsvej i Brabrand, blev tirsdag aften kontrolleret, da den befandt sig i en visitationszone. I bilen befandt sig tre mænd på hhv. 24, 23 og 21 år. Den 21-årige mand, som var passager i bilen, havde en mindre mængde narko på sig, og blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

Dobbelt standsning gav flere sigtelser

Kl. 21.30 tirsdag aften bankede en patrulje på ruden til en bil, der holdt i buslommen i krydset mellem Herredsvej og Hasle Ringevej i Aarhus V. I bilen sad tre unge mænd på 17, 20 og 21 år. Den 20-årige var i besiddelse af flere salgsposer med narko og blev derfor sigtet for både narkobesiddelse og på besiddelse med henblik på salg.

De samme tre mænd et andet hold betjente senere samme aften. Kl. 01.29 natten til onsdag blev de standset på Dybbølvej i Risskov. Denne gang var det den 17-årige, der havde en mindre mængde narko på sig, og han fik derfor også en sigtelse for besiddelse af narko.

**

Butikstyv var eftersøgt til fogedretten

Tirsdag kl. 15.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Superbrugsen på Kirketovet i Tranbjerg, hvor medarbejderne tilbageholdt en butikstyv, der havde stjålet to flasker spiritus. Da politiet ankom til stedet, blev den 43-årige mand var sigtet for butikstyveri.

Det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten, og han blev derfor anholdt og fik lov til tilbringe natten i politiets varetægt og blev onsdag morgen kørt i fogedretten.

**

Smeltet kabel medførte røg

Tirsdag kl. 22.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bygning på Kobbersmedevej i Randers NV. Der havde ikke umiddelbart været ild på stedet, men der var røgudvikling fra et smeltet kabel, der løb langs med husets tag. Ingen personer kom noget til.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 05.56 skete der er færdselsuheld på Grenåvej i Skødstrup. En bilist kom kørende ad Grenåvej mod nord, da vedkommende påkørte en parkeret bil, der efterfølgende blev skubbet ind i en husmur. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, men umiddelbart ingen personskade.

Tirsdag kl. 13.30 blev en 32-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Nørrebrogade i Randers NØ.

Tirsdag kl. 15.08 skete der et færdselsuheld på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 40-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt i og stødte sammen med en anden bil, der blev ført af en 46-årig kvinde. Der skete betydeligt materiel skade ved sammenstødet, men umiddelbart ingen personskade. Den 40-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 19.15 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hadsten. En 22-årig kvindelig bilist var i færd med at overhale en lastbil, da hun pludselig blev opmærksom på, at der var en forankørende bil. Hun bremsede derfor op, men det fik bilen til at skride mod højre, hvor lastbilen kørte. Kvinden forsøgte derfor at dreje mod vestre, hvorefter hun påkørte autoværnet. Det skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 19.41 skete der et færdselsuheld på Sivestedvej i Kolindbro ved Kolind, hvor en 31-årig mand var forulykket. Ifølge manden egen forklaring havde bilen nogle problemer, der gjorde, at han pludselig ikke kunne dreje på rattet, hvorefter han var kørt af vejen. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 31-årige mand blev sigtet for manglende agtpågivenhed, manglende brug af sikkerhedssele, for at køre i en ikke-indregistreret bil og for at have påsat andre nummerplader på bilen.

Tirsdag kl. 22.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var gået brand i en bil ved Vesterbrogade/Cereskryset i Aarhus C. Føreren af bilen, en 39-årig mand, oplyste, at bilen var brudt i brand under kørslen, og der kom flammer fra motoren. Branden blev slukket med en del vand, der efterfølgende lå på kørebanen, hvorfor der blev bestilt saltning af vejbanen, så den ikke blev glat i frostvejret. Årsagen til branden er ukendt.

Natten til onsdag kl. 00.22 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi