Omfattende tyverier af biler og bildele: Idømt flere års fængsel

Profilbillede
dato

En 31-årig mand tilstod tirsdag i Retten i Aarhus, at han gennem en længere periode sammen med flere medgerningsmænd har stjålet biler, bildele og designervarer for over 4,5 millioner kroner. Det udløste en fængselsstraf på tre år og 11 måneder.

Den 31-årige blev sammen med en 29-årig mand anholdt i november sidste år i en større koordineret indsats, hvor flere adresser blev ransaget. Det skete efter flere måneders efter efterforskning, som Østjyllands Politi satte i gang efter en række tyverier fra dyre biler. 

Begge mænd blev dagen efter anholdelsen varetægtsfængslet, og den 31-årige endte med at tilstå 29 tyveriforhold begået rundt i Jylland i en periode fra juni 2022 til november 2023. 

 

Stjal flere dæk og fælge

Blandt de forhold som den 31-årige erkendte var et tyveri hos en bilforhandler i Risskov nogle få dage før hans anholdelse. Her var han med til at stjæle dæk og fælge til en værdi af over 1,5 millioner kroner. Derudover erkendte han flere tyverier af dæk fra private borgeres biler, der holdt på p-pladser forskellige steder, ligesom han erkendte flere tyverier af biler fra virksomheder og indbrud, hvor der var stjålet dyre varer. 

”Der er blevet lavet et omfattende efterforskningsarbejde i den her sag, for der er tale om tyverier, der har været meget organiseret og professionelt udført af det kriminelle netværk, der står bag. De tunge beviser, som efterforskningen har fremskaffet var medvirkende til, at den 31-årige erkendte og dermed fik en mildere straf, da han jo har sparet retssystemet for mange omkostninger,” siger specialanklager Camilla Wagner. 

Den 31-årige modtog dommen på tre år og 11 måneders fængsel. 

Den 29-årige, der blev anholdt samme dag, som den 31-årige, sidder fortsat varetægtsfængslet og afventer at få sin sag for retten. 
 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi