Oplev kontemplativ klaverspil i Huset Below

Foto: Pianist Kristian Giver giver lørdag den 4. november koncert i Huset Below..
Profilbillede
dato

Lørdag den 4. november kl. 16.00 er der koncert i Huset Below med klavermusik af bl. a Valentyn Silvestrov, som i en alder af 85 flygtede fra Kyiv til Berlin og det berømte værk "Spiegel im Spiegel" af Arvo Pärt. Pianisten er Kristian Giver. 

Tilmeld dig her og/eller læs videre nedenfor

Huset Below er den gamle præstegård i Lisbjerg, som foruden bolig er kursus- og spillested. I salen spiller Kristian Giver på Steinway-flygelet ligesom den danner ramme om mindfulness-kurser ved Mie Glud Pedersen (Mindfulness Works). 

Du kan følge Huset Below og finde informationer på Facebook her.

Lidt nærmere om koncerten:
Ved koncerten spilles der kontemplativ musik af Hans Otte, Valentyn Silvestrov og Arvo Pärt.

Kristian har netop transkriberet Arvo Pärt’s berømte komposition ”Spiegel im Spiegel” for soloklaver og vil spille den midtvejs i koncerten på lørdag. Det er en af de mest spillede ”klassiske” kompositioner i de seneste år. Nedenfor kan du se og høre ham spille den på en helt frisk video.

Hør/se her Kristians helte friske version af "Spiegel im Spiegel"

Rundt om "Spiegel im Spiegel" spiller Kristian minimalistisk klavermusik af Valentyn Silvestov og Hans Otte. 

Valentyn Silvestrov er født i 1937 og flygtede i 2022 fra Kyiv til Berlin. Både Arvo Pärt og Alfred Schnittke har kaldt ham en af vor tids betydeligste komponister og hans musik boomer i hele verden i disse år. Han skriver i en melodisk stil, som han selv har kaldt "post-avantgarde". Hans musik er præget af en sans for fortryllende melodiøsitet.

Klik og se Kristian spille Silvestrov her

Hans Otte (1926-2007) var en tysk komponist, forfatter og radioproducer. Han var elev af blandt andre John Cage. Hans Otte var meget optaget af Østen, herunder zenbuddhismen. 1979-82 komponerede han klaverværket ”Das Buch der Klänge” – Klangenes Bog, som Kristian spiller tre stykker fra.


Fra en tidligere koncert med Peter Guang (Foto: Privat)

Om Kristian Giver
Kristian har Diplomeksamen og Musikpædagogisk Eksamen fra Det jydske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Peter Westenholz og Georg Vasarhelyi.

Undervejs havde han fortløbende studier hos den fantastiske russiske verdenspianist Tatiana Nikolayeva i Salzburg.

Efterfølgende uddannede Kristian sig som organist og senest i 2016 som mindfulness-instruktør. Han underviser i klaver på Aarhus Musikskole (herunder MGK) og er organist i Todbjerg og Mejlby Kirker.

PRAKTISK om koncerten
TID: Lørdag den 4. november kl. 16.00

STED: Marie Belows Vej 14, Lisbjerg

PRIS: 150 kr. inkl. et glas vin/alkoholfri bobler fra NYMA, den lokale økologiske købmand efter koncerten.

Du kan følge Huset Below og finde informationer på Facebook her

Kilde: Huset Below