Oprydninger i Aarhus er del af global begivenhed - og du kan være med

Foto: World Cleanup Day.
Profilbillede
dato

Lørdag den 16. september er det World Cleanup Day, hvor millioner af mennesker rydder op i naturen. Du kan være med til at sætte din by på verdenskortet for en renere natur.

Cigaretskodder, slikpapir og låg fra sodavand er bare noget af det affald, man kan finde i den danske natur. Derfor inviterer miljøorganisationen Plastic Change til World Cleanup Day lørdag den 16. september 2023.

Dagen markerer verdens største civile begivenhed, hvor millioner af mennesker på tværs af landegrænser går ud i naturen og samler affald. 

I midtbyen i Aarhus er der to store åbne arrangementer, hvor alle er velkommen. Ren By Aarhus udlåner opsamlingsudstyr og uddeler snacks til deltagerne, der møder op mellem 11.00 og 13.00 ved markedet på Ingerslevs Boulevard til deres oprydning

Ved havnen afholder Ocean Network Express deres oprydning, hvor de samler skrald langs vandet fra klokken 09.30 fra Vandvejen 7.

- Med den fælles indsats på World Cleanup Day er det muligt at gøre vores miljø en tjeneste. Selvom vi i Danmark har effektive systemer til at håndtere affald, så ved vi, at mange tons ender i naturen hvert år, siger administrerende direktør i Plastic Change Louise Lerche-Gredal. 

Andre steder tager kollegaer, klassekammerater og familier del i den verdensomspændende begivenhed. Ønsker man at deltage på egen hånd, er der også rig mulighed for det. En oprydning kan hverken være for lille eller for stor. World Cleanup Day er for alle - en pose til affald er det eneste, man behøver for at være med, og hvert et stykke affald tæller.

For der er nok at tage fat i! Tidligere opgørelser viser, at der på hver kvadratkilometer i Danmark ligger mellem 120 og 200 stykker plastik. 

- Plastik ophober sig og risikerer at ende som mikroplastik i havet, som kemikalier i landbrugsjorden eller i maven på en fugl. Derfor er det så vigtigt, at vi samler det op, siger Louise Lerche-Gredal.

Sådan deltager du i World Cleanup Day:
Alle kan deltage i World Cleanup Day - det er bare at tage sin pose, eventuelt en gribetang eller gummihandsker og gå på jagt efter affald mellem den 11. og 17. september 2023.

www.worldcleanupday.dk kan du registrere din egen oprydning eller finde dem, som allerede er registreret. Vi kan også registrere en indsamling for dig, hvis du skriver en mail til: wcd@plasticchange.org 

Find mere information: World Cleanup Day Danmark

Kilde: World Cleanup Day
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.