Skønlitteratur til sommeren på lyd

Profilbillede
Karoline Haugaard

På rekordtid er det blevet mere og mere populært at lytte frem for at læse. De tynde papirsider med blæk er blevet skiftet ud med høretelefonerne for flere og flere mennesker. Podcasts og lydbøger er især blevet populære, fordi de tillader os at lave andre ting, mens vi bliver klogere på verden omkring os og os selv.

Der findes efterhånden podcasts om næsten alt. Hvis du er til sport, bøger eller noget helt tredje, så findes der med garanti et podcast, hvor du kan høre mere om din interesse. Du kan både finde podcasts, der underholder og podcasts, som informerer og gør dig klogere.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i podcasts, som omhandler skønlitteraturen. Der er fem af slagsen, så du har en masse at lytte til i sommerferien. Og frygt ej! Du behøver ikke at betale i dyre domme for at kunne høre disse podcasts - de ligger nemlig alle på eReolen som ubegrænsede lån. 

Her får du 5 forskellige podcasts med på sommerferie, så du har en masse at give dig til, når du skal ud og slå græs i haven.

Litterær lindring

Litteraturen kan fremkalde mange forskellige følelser i os mennesker. Den kan sætte os i en hel specifik stemning, så vi føler tingene stærkere end før. I forbindelse med dette har man fundet ud af, at litteraturen kan lindre og give håb til mennesker, som gennemgår kriser i deres liv. Her undersøger litteraturformidleren Anja Brygmann, hvordan forskellig litteratur kan løfte os og hjælpe os gennem svære tider.

Greve Biblioteks podcast - Lytteklubben

I denne podcast er der to værter Viggo og Victor. Gennem de forskellige episoder vil du opleve, at de skiftevis tager fat i nogle litterære værker, som de snakker igennem med fokus på perspektiver og emner, som været rummer. Du vil opleve en meget nuanceret fortolkning af nogle brandgode romaner.

Tid til bøger

Tid til bøger er en podcast af Politikens Forlag. Her interviewes tidens store forfattere af værten Janus Camara. Det er et meget velproduceret og gennemarbejdet podcast, som du med garanti vil finde interessant. Du kan eventuelt se, om der ligger en episode med din yndlingsforfatter.

Lyt - en podcast om lyrik

I denne podcast er Vejle Bibliotekerne og Silkeborg Bibliotek gået sammen og har skabt et univers dedikeret udelukkende til lyrik. Du kan dog være helt rolig, selvom du ikke normalt læser digte - podcasten har nemlig fokus på at gøre det mere medgørligt og forståeligt, så alle kan være med og få gang i nogle gode refleksioner og samtaler.

Bogbrevkassen

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har lavet en podcast, som er bygget op som brevkasse - præcis som du nok allerede kender det. Her kan læserne skrive ind med deres bog-dilemma og bibliotekets litteraturformidlere vil derefter lave en løsning, så der kommer et match mellem læser og bog. Der bliver også anbefalet noveller og korte historier udover romerne.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler