Søde Felix overvinder 'Cherry Eye'

dato

En succesfuld operation på Risskov Dyrehospital" Risskov Dyrehospital har for nylig udført en vellykket operation på en 3 måneder gammel hund ved navn Felix, der havde udviklet en tilstand kendt som "Cherry Eye".

Lidelsen er karakteriseret ved en hævet blinkhindekirtel, der "popper" ud, oftest på grund af en forudgående infektion eller irritation i øjet. "Cherry Eye" er en medfødt tilstand, hvor de bindevævsfibre, der holder den store tårekirtel på plads i det tredje øjenlåg, ikke er så stærke. Når hunden får en infektion i øjet, hæver slimhinden og tårekanalen op, og bindevævsfibrene brister på grund af presset. Dette resulterer i det klassiske røde "Cherry Eye".

På Risskov Dyrehospital starter behandlingen med medicin for at dæmpe hævelsen og få styr på en eventuel infektion. Selve operationen går ud på at forstærke de svage fibre over tårekirtlen, som herefter dækkes til af slimhinden. Efter operationen lå Felix fint og puttede på sit tæppe. Selvom han var lidt groggy, var han klar til at komme hjem få timer senere. Dette er endnu et eksempel på det fantastiske arbejde, der udføres på Risskov Dyrehospital, hvor dyrenes velbefindende altid er i centrum.

For mere information om Felix og hans operation, besøg venligst: Risskov Dyrehospital.