Stigning i bilindbrud i Østjylland

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har inden for det seneste døgn modtaget omkring 10 anmeldelser om tyveri fra biler. Bilejerne har oplevet, at en bilrude er blevet smadret, og der er stjålet tasker samt andre værdigenstande, der har ligget synligt fremme i køretøjerne.

Anmeldelserne kommer fra et bredt geografisk område, herunder Randers NØ, Aarhus N, Risskov, Aarhus C, og Odder. Gerningsmændene har primært haft fokus på genstande, der har været efterladt på sæderne i bilerne.

Østjyllands Politi og sikkerhedseksperter opfordrer kraftigt bilister til aldrig at efterlade værdigenstande i deres biler. Selv tomme tasker bør ikke ligge synligt fremme, da det kan friste tyvene til at knuse en rude for at undersøge, om der kunne være noget af værdi.

For at mindske risikoen for indbrud anbefales det at parkere på oplyste parkeringspladser eller steder med videoovervågning. Det anbefales desuden at lade handskerummet stå åbent for at signalere, at der ikke er værdigenstande i bilen, og at tømme bilen for værdigenstande, før tyven gør det.

Kilde: Politiets Døgnrapport