Stigning i tyverier fra personbiler i Østjylland

Profilbillede
dato

Østjyske bilejere har i løbet af den seneste weekend oplevet en bølge af tyverier fra deres parkerede biler. Østjyllands Politi har modtaget i alt 27 anmeldelser om tyveri fra personbiler, hvor kreditkort, mobiltelefoner, computere, værktøj og andre letomsættelige værdigenstande er blevet stjålet.

Ukendte gerningsmænd har enten udnyttet, at nogle af bilerne har stået ulåst, eller har de knust en rude for at få adgang til værdigenstandene. Det er særligt bilejere i det centrale Aarhus samt i den nordlige del af Aarhus, Højbjerg, Tranbjerg J, og Risskov, der har været ramt af disse tyverier. Derudover er der også modtaget et par enkelte anmeldelser fra Odder.

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt bilejere til at tage forholdsregler for at undgå lignende tyverier. Det anbefales, at man aldrig efterlader værdigenstande i sin bil, undgår at lade tasker og andet ligge synligt fremme – selvom de er tomme – da tyvene kan blive fristet til at knuse en rude. Desuden opfordres der til, at man parkerer på en oplyst parkeringsplads eller et sted, der er videoovervåget, samt lader handskerummet stå åbent for at vise, at der ikke er noget af værdi i bilen.

Kilde: Politiets Døgnrapport