Yrsa kan fejre 20 års jubilæum i Atelier Underground: ”Aldrig har jeg solgt så meget”

Yrsa Dunvad i sit elskede værksted (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Det er med oprejst pande, at kunstmaler Yrsa Dunvad ser tilbage på det seneste år. Hun oplever stor succes og er spændt på at tage hul på sit 20’ende år i atelieret.


Atelieret i Risskov byder på en 70 m2 stor maleriudstilling med unikke værker. Det er billedkunstner og kunstmaler Yrsa Dunvad der har ført penslen over alle malerierne.

Hun er uddannet på Aarhus Kunstakademi tilbage i 90’erne og ser sig selv som abstrakt naturmaler, eftersom hun henter stor inspiration i naturens omgivelser.

”Jeg sammenligner tit naturen med os mennesker. Naturen er en overlever uanset, hvordan du behandler den, men det er mennesket jo også. Selvom sorg og modgang tit banker på vores dør, så kommer vi videre - tiden og livet går videre,” fortæller Yrsa Dunvad.

Atelier Underground holder åbent to gange i løbet af året. En forårsåbning og en efterårsåbning. I disse udstillingsweekender er der tid til at gå på opdagelse i malerierne.

Ud over at være kunstmaler og indehaver af Atelier Underground er Yrsa Dunvad også forfatter. En titel hun kombinerer med sin passion for kunst.

”Jeg har skrevet syv bøger, der alle kan købes hos samtlige boghandlere. Det er bøger med visdomsord og tanker om livet – og de indeholder også fotos af mine malerier,” fortæller Yrsa Dunvad.


Til venstre ses et af Yrsas abstrakte natur-malerier. Til højre ses et maleri inspireret fra Færøerne (Foto: Privat)

DK4 på besøg

Yrsa Dunvad har oplevet stor succes med sit atelier. Spørger man hende, bunder succesen i, at hendes malerier rammer folks hjerter. Men hun tvivler da heller ikke på, at DK4 har haft en finger med i spillet.

”Jeg har været så heldig, at DK4 har haft lavet en udsendelse med mig, der hedder ’Hjemme Hos Yrsa Dunvad’, som tit bliver genudsendt. Det har virkelig været en succeshistorie, at DK4 har besøgt mig i mit atelier,” fortæller Yrsa Dunvad.

Til trods for et par hårde år med forskellige bølger af coronavirus og nedlukning har Yrsa Dunvad dog ikke mærket nedgang i sit salg:

“Selvom der eksempelvis har været corona, har jeg ikke mærket nedgang, tværtimod har jeg aldrig solgt så meget. Folk har jo gået hjemme og set på deres hjem og penge har folk nok af,” lyder det fra kunstmaleren Yrsa Dunvad.

Du finder meget mere om Atelier Underground på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Yrsa Dunvad