Et antal programmedarbejdere søges til Kriminalforsorgen Vest

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at gøre en forskel i kriminalforsorgens arbejde med kriminalitetsforebyggelse, og har du lyst til et meningsfuldt og udviklende job? Så har du nu muligheden for at søge stillingen som programmedarbejder i Kriminalforsorgen Vest.

Om stillingen
Som programmedarbejder underviser du indsatte i fængsler og arrester i kognitive programmer og er derfor en vigtig del af Kriminalforsorgens forebyggende arbejde. Kriminalforsorgen arbejder med flere kognitive programmer, hvor det fælles formål er, at de indsatte får udvidet deres adfærdsrepertoire og dermed får mulighed for at handle og agere på alternative måder.

Som programmedarbejder vil du indgå i en dedikeret enhed, som lige nu består af otte programmedarbejdere. Programenheden skal udbyde programmer i alle institutioner i Vestdanmark og forestå den faktiske afvikling af programtimer. Derfor vil størstedelen af din tid som programmedarbejder også finde sted på de enkelte institutioner. Her vil du oftest undervise indsatte på egen hånd, mens du i andre tilfælde vil undervise sammen med lokale instruktører.

I dit arbejde vil du både arbejde på institutioner i dit nærområde og på institutioner, som ligger længere væk – dette med mulighed for en fleksibel planlægning af din arbejdsuge. Du skal konkret forvente, at en del af din arbejdstid vil finde sted i Nordjylland, Sønderjylland eller på Fyn.

Dine opgaver

 • Gennemføre programvirksomhed på egen hånd såvel i samarbejde med andre programmedarbejdere og lokale programinstruktører.
 • Tage del i koordineringen af programmer, der dækker behov på de enkelte matrikler.
 • Deltage i uddannelse i forskellige kognitive programmer, i efteruddannelse, faglig kvalitetssikring og supervision.
 • Samarbejde med kollegaer på områdekontoret og på de enkelte institutioner.
 • Varetage øvrige opgaver i Forebyggelsesenheden, herunder informere om programvirksomhed.
Det tilbyder vi
For at du får en god opstart i din stilling vil du i starten blive uddannet i ét-to programmer. Samtidig bliver du koblet på en erfaren programmedarbejder, som støtter dig i din udvikling og introducerer dig til arbejdet med programvirksomhed. Du vil også modtage supervision som en del af din uddannelse, ligesom du får mulighed for at deltage i fælles supervision og refleksion med de andre programmedarbejdere.

Som programmedarbejder kan du forvente et tæt samarbejde og faglig sparring med din nærmeste leder og de andre programmedarbejdere. Du vil fra tid til anden undervise sammen med en kollega for at styrke din faglige udvikling. Du vil derudover få mulighed for at videreuddanne dig og blive certificeret i nye programmer.

Vores nye kollega
Som programmedarbejder kan din baggrund være forskelligartet. Du kan eksempelvis være uddannet socialrådgiver, socialpædagog, lærer eller psykolog, ligesom du også kan være fængselsbetjent eller værkmester. Endnu vigtigere er dine erfaringer. Her er det en fordel, hvis du har:

 • Erfaring med at planlægge og gennemføre undervisning eller anden formidlingsaktivitet.
 • Viden om og erfaring med motiverende samtale, kognitiv teori og metode, samt kendskab til risiko- og behovsvurderingsredskabet LS/RNR.
 • Erfaring med at holde individuelle samtaler med en udsat målgruppe, enten som samtale eller behandling.
 • Et stærkt målgruppekendskab inden for kriminalitetsforebyggelse eller udsatte målgrupper mere bredt.
 • Kendskab til Kriminalforsorgens arbejde og rammerne i et fængsel.
Samtidig ser vi gerne, at du

 • Har et ønske om at udvikle dig selv fagligt og personligt, og at du heri evner at anvende feedback på en positiv måde.
 • Er en dygtig mundtlig kommunikator.
 • Har en stærk personlig integritet og forstår at agere som en god rollemodel.
 • Kan arbejde selvstændigt og struktureret.
 • Er empatisk og god til at motivere andre.
 • Kan trives med et arbejde, hvor din arbejdsplads skifter mellem forskellige fængsler.
Løn og ansættelsesvilkår er i henhold til relevant gældende overenskomst, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Aflønning sker efter principperne i Ny Løn.

Vi søger et antal programmedarbejdere. Heraf er den ene en fast stilling, mens de resterende er tidsbegrænsede til 31/12 2026. Der er tale om fuldtidsstillinger med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer om ugen.

Stillingerne ønskes besat den 1. maj 2024.

Ansættelsesområdet er Kriminalforsorgen.

Tjenestestedet er Områdekontoret i Kriminalforsorgen Vest, Aarhus, Mosevej 5b, 8240 Risskov.

En del af en samlet forebyggelsesenhed
Selvom det meste af din arbejdstid finder sted på institutionerne, så er stillingen som programmedarbejder forankret i Forebyggelsesenheden i Områdekontoret Vestdanmark. Programenheden hører under Forebyggelsesenheden, der samtidig også består af en række konsulenter og en Sundhedsenhed.

Forebyggelsesenheden har ansvaret for at styrke faglige kvalitet i de kriminalitetsforebyggende og resocialiserende indsatser, der finder sted på institutionerne i Område Vest. Foruden programvirksomhed arbejder vi blandt andet også med uddannelse, beskæftigelse, misbrugsbehandling og alternative strafformer.

På Områdekontoret får du en sikker base og et stærkt tværfagligt miljø, som kan understøtte dig i din udvikling og dit arbejde med programvirksomhed

Stillingen søges elektronisk via linket ”Søg stillingen”.
Ansøgning samt CV og andre relevante papirer skal være modtaget senest den 13. marts 2024.

Vi forventer at afholde samtaler den 19. marts 2024.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du til samtalen medbringe identifikation som f.eks. pas eller kørekort. Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Inden ansættelse skal vi desuden modtage dokumentation for CV, f.eks. ansættelsesbeviser.

Kriminalforsorgen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Enhedsleder i Forebyggelse Christopher Dehn Søgaard på telefon 7255 8955.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Områdekontoret Vest, Aarhus Nord, Mosevej, 8240 Risskov

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-03-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6002691

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet